Στο ίδρυμα Ωνάση

Κρητικ αντιπροσωπεία

Με σημαντικά αποτελέσματα και άριστες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Κρητικής αποστολής με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας κ Σεραφείμ Τσόκα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Τελευταίος σταθμός της αποστολής η Νέα Υόρκη με τους δυναμικούς απόδημους Κρητικούς να την υποδέχονται την με συγκίνηση και ζεστή φιλοξενία.
Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Σεραφείμ. Τσόκας και οι Νομάρχες Χανίων Γρ. Αρχοντάκης και Ρεθύμνης Γ. Παπαδάκης επισκέφθηκαν στη Νέα Υόρκη το Ίδρυμα Ωνάση και ξεναγήθηκαν από τον πρέσβη Λουκά Τσίλλα στην εντυπωσιακή έκθεση «Αθήνα-Σπαρτη» που φιλοξενείται στους χώρους του ιδρύματος.

Προϊόν της επίσκεψης ήταν η επιβεβαίωση της έκθεσης ευρημάτων της Μινωικής περιόδου που θα διοργανωθεί από το Ίδρυμα Ωνάση το φθινόπωρο με αντικείμενα από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.
Πρόκειται για μία μοναδική ευκαιρία προβολής του κρητικού πολιτισμού δεδομένου ότι τις εκθέσεις του Ιδρύματος επισκέπτονται πολλά σχολεία, Πανεπιστήμια, Αμερικάνοι αξιωματούχοι και τυγχάνουν μεγάλων αναφορών από τα σπουδαιότερα μέσα ενημέρωσης των Η.Π.Α.
Η κρητική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε ακόμα τα γραφεία της σημαντικότερης εφημερίδας της ελληνικής ομογένειας, του Εθνικού Κήρυκα όπου την υποδέχτηκε ο εκδότης Αντώνης Διαματάρης. Πρόκειται για μια καθημερινή εφημερίδα που εκδίδεται από το 1915 και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ομογένεια προβάλλοντας και στηρίζοντας τα θέματα των Ελλήνων αλλά και λειτουργώντας ως συνδετικός κρίκος με την Μητέρα-Πατρίδα.
Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέειας κ. Τσόκας και οι Νομάρχες παραχώρησαν συνέντευξη στον Εθνικό Κήρυκα και εξασφάλισαν την προβολή της κρητικής διατροφής και του τουρισμού μέσα από της σελίδες της εφημερίδας που κυκλοφορεί καθημερινά σε 40000 φύλλα.
Στη Νέα Υόρκη τέλος η αποστολή της Περιφέρειας Κρήτης έγινε δεκτή με συγκινητικές εκδηλώσεις και γνήσια κρητική φιλοξενία από δυο σημαντικά σωματεία της ομογένειας, Ομόνοια και Μίνως.
Ο Σεραφείμ Τσόκας και οι Νομάρχες άκουσαν τους Κρήτες της Νέας Υόρκης να στρατεύονται με προθυμία στην προσπάθεια της Περιφέρειας για προβολή ου νησιού ως τουριστικό προορισμό αλλα και στην κίνηση που ξεκίνησε, με ένθαρρυντικά πρώτα αποτελέσματα στις Η.Π.Α. , για την διάδοση της κρητικής διατροφής.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos