Δανέλλης - ΚαζάκοςΤην βούληση της διοίκησης του ΙΚΑ, αλλά και του αρμόδιου υπουργού, κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου να προχωρήσει η διαδικασία της κατασκευής του κτιρίου διοικητικών και υγειονομικών  υπηρεσιών του ΙΚΑ στη Χερσόνησο, εξέφρασε την Δευτέρα (28/3) στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο ειδικός σύμβουλος του διοικητή του ΙΚΑ, κ. Κωνσταντίνος Καζάκος.

Ο κ. Καζάκος συνοδευόμενος από κλιμάκιο της τεχνικής υπηρεσίας του ΙΚΑ, τον προϊστάμενο του ΙΚΑ Χερσονήσου, κ. Κώστα Στεφανάκη και την προϊσταμένη της Δ/νσης Υγεονομικών Υπηρεσιών ΙΚΑ Ηρακλείου, κ. Πελαγία Βελιγραδή-Φλισκουνάκη, παρουσίασε το τελικό κτιριολογικό πρόγραμμα για το ΙΚΑ Χερσονήσου, το οποίο, όπως δήλωσε, αν και σήμερα βρίσκεται στο στάδιο της προμελέτης είναι στις προτεραιότητες της διοίκησης του ΙΚΑ και στόχος είναι να ξεινήσουν άμεσα οι εργασίες, μόλις ξεκαθαριστεί το τοπίο υπό το πρίσμα των νέων εγκυκλίων του νόμου περί δημοσίων έργων.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Χερσονήσου, κ. Σπύρο Δανέλλη, η λειτουργία του νέου υποκαταστήματος του ΙΚΑ θα σημάνει όχι μόνο την κάλυψη των αναγκών των ασφαλισμένων της ευρύτερης περιοχής από τις Γούβες μέχρι το Οροπέδιο Λασιθίου και την ενδοχώρα έως το Καστέλλι και των δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών του καλοκαιριού, αλλά θα δώσει την ευκαιρία αξιοπρεπούς παροχής υπηρεσιών στους πολίτες, σύμφωνα με τις επιταγς των καιρών.

Εξάλλου, τα ετήσια του υποκαταστήματος ΙΚΑ Χερσονήσου που υπερβαίνουν τα 30 εκατ. ΕΥΡΩ ετησίως, τεκμηριώνουν την υποχρέωση του ΙΚΑ για άμεση κατασκευή και λειτουργία του κτιρίου. Παρόντες στη συνέντευξη τύπου ήταν και οι κκ. Κώστας Αναστασάκης, αντιδήμαρχος Μαλίων και Στρατής Δαγκωνάκης, μέλος κεντρικής διοίκησης ΙΚΑ.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos