Μετά από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση την οποία υπέστη ένας άνδρας ηλικίας 44 ετών μετά από εργατικό ατύχημα και νοσηλεία τον επί 7ημερο στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας τον Νοσοκομείου Αίου Νικολάου Κρήτης, αφού διεπιστώθη ο εγκεφαλικός θάνατος του, η οικογένεια, του θέλησε να δωρίσει τα όργανα του για να βοηθήσει κάποιους άλλους συνανθρώπους μας να ζήσουν.

Κατόπιν τούτου μετά από επικοινωνία του Νοσοκομείου με το Εθνικό Κέντρο Μεταμοσχεύσεων αργά τη νύχτα της Δευτέρας (28/3/2005) ομάδα Ιατρών από διάφορα Νοσοκομεία και συγκεκριμένα από το Ωνάσειο, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και το ΠαΓ.Ν. Ηρακλείου και με την βοήθεια των γιατρών τον Νοσοκομείου μας, προέβη στην αφαίρεση καρδιάς, ύπατος, νεφρών και κερατοειδούς, τα οποία μετεφέρθησαν η καρδιά στο Ωνάσειο, τα νεφρά στο Νοσοκομείο Πατρών, το ήπαρ στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και οι κερατοειδείς στο Πα.Γ.Ν. Ηρακλείου.

Θεάρεστη η απόφαση της οικογένειας να χαρίσει ζωή και φως σε συνανθρώπους μας. Η πάξη τους αυτή σίγουρα γλυκαίνει τον μεγάλο τους πόνο.

Η Διοίκηση τον Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, μαζί με τα ειλικρινή και από καρδιάς συλλυπητήρια της στους οικείους για τον μεγάλο τους αυτό πόνο, τους εκφράζει και τα συγχαρητήρια της γι’ αυτή την πράξη τους και εύεται ο θεός ποτέ πια να μην τους πονέσει.

Τα συγχαρητήρια της ακόμη εκφράζει στις επιστημονικές ομάδες όλων των Νοσοκομείων που πραγματοποίησαν την επέμβαση και ιδιαίτερα στους γιατρούς του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, κ, Μασούντ Χάνι, Οικονομάκη Μιχαήλ, στους βοηθος τους και στις Νοσηλεύτριες τον Χειρουργείου που έλαβαν μέρος και συνέβαλαν με τον καλύτερο τρόπο σε αυτήν την προσπάθεια.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos