ΔορκάςΗ τελετή καθέλκυσης της νέας δεκάκωπης λέμβου του Συστήματος Προσκόπων Αγίου Νικολάου, έγινε το πρωί της Κυριακής, (27/3), στη Λίμνη Αγίου Νικολάου. Το όνομα που της δόθηκε είναι «Δορκάς», από το προκοπικό όνομα του Γιώργου Χουρδάκη, Βοηθού Γενικού Εφόρου του Προσκοπικού σώματος, υπό την έννοια της τιμής προς το πρόσωπο του για τη πολύχρονη του προσφορά.

Στην τελετή παρέστησαν, ο Αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου, Μανόλης Θραψανιώτης, ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Λασιθίου κ. Κοθρής, ο Έφορος Ναυτοπροσκόπων περιοχής Κρήτης κ. Αγγουριδάκης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης Περιφερειακής Εφορίας Λασιθίου Δημ. Κουνενάκης, βαθμοφόροι, πρόσκοποι, ανιχνευτές, λυκόπουλα, από τον Αγιο Νικόλαο, τον Μακρύ Γιαλό και την Ιεράπετρα , καθώς και εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου Αγίου Νικολάου.

ImageΌπως είπε ο αρχηγός του τοπικού συστήματος κ. Δερμιτζάκης, η λέμβος μαζί με τις άλλες τρεις, έχουν ως κύριο στόχο την εξοικείωση των ναυτοπροσκόπων με τη θάλασσα.

Πρόκειται για ξύλινη λέμβο, κατασκευασμένη κατά τα πρότυπα του Βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού. Για την ώρα είναι κωπήλατη, αλλά προβλέπεται η τοποθέτηση μηχανής και διαφόρων άλλων οργάνων. Το όλο κόστος μέχρι στιγμής έχει προέλθει από τους ίδιους τους προσκόπους. Από την πλευρά του Δήμου Αγίου Νικολάου, δόθηκε η υπόσχεση για οικονομική βοήθεια.

Η τελετή έκλεισε με μικρή δεξίωση στη λέσχη των Προσκόπων.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos