Μπεκατώρου - ΤσουλφάΛίγη από την λάμψη και την ομορφιά τους χάρισαν με την παρουσία τους το Σάββατο (15/10) στον ¶γιο Νικόλαο οι χρυσές Ολυμπιονίκες της Ιστιοπλοΐας Αιμιλία Τσουλφά και Σοφία Μπεκατώρου, στα πλαίσια του προγράμματος «Ζήσε την Ιστιοπλοΐα».
Συγκεκριμένα οι ολυμπιονίκες βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου στον Ναυτικό Όμιλο «Αίολος» στη μαρίνα του Αγίου Νικολάου για να μιλήσουν γι αυτό που αγαπούν πιο πολύ στον κόσμο, την ιστιοπλοΐα.
Προσιτές και ιδιαίτερα καταδεκτικές μίλησαν με λόγια απλά για την αθλητική τους πορεία. Τα πρώτα τους βήματα δειλά και φοβισμένα- σ΄ έναν ανδροκρατούμενο χώρο- και με όχι ιδιαίτερες επιτυχίες.

Όμως με επιμονή, υπομονή αλλ κυρίως με θέληση και αποφασιστικότητα σιγά σιγά τα κατάφεραν. Και αυτό ήταν και το μήνυμα, που ήθελαν να δώσουν σήμερα. Κανείς δε γεννιέται γνωρίζοντας. Ανέφεραν χαρακτηριστικά «Το πρώτο βήμα για να πετύχεις το όνειρο σου, είναι να το τολμήσεις, να το σκεφτείς και να το κυνηγήσεις».

Στη συνέχεια, η εκδήλωση άνηκε στα παιδιά. Με καπελάκια και σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό βγήκαν έξω στη μαρίνα και είδαν από κοντά τα σκάφη τύπου «Optimist», σκάφη με τα οποία ξεκινούν όλοι οι μικροί επίδοξοι ιστιοπλόοι.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Γιάννης Λουκαράκης, που καλωσόρισε τις πρωταθλήτριες μας και τόνισε πως «μέριμνα του δήμου είναι να στηρίζει τέτοια γεγονότα, άλλωστε ο δήμος το απέδειξε με την πραγματοποίηση του πρωταθλήματος ΙMS 600».

Το πρόγραμμα «Ζήσε την ιστιοπλοΐα» αποτελεί μια πρωτοβουλία της Eurobank από κοινού με τις δύο Χρυσές Ολυμπιονίκες, στο πλαίσιο του οποίου περιλαμβάνονται επισκέψεις και εκδηλώσεις σε Ναυτικούς Ομίλους σε διάφορες πόλει της Ελλάδας.

Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι

Ναυταθλητικός Όμιλος Τζιτζιφιών Καλλιθέας

Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς

 

Print Friendly, PDF & Email

Από manos