Κρήτη 2005

Απόmanos

Οκτ 16, 2005
Από την ημερίδαΜε εμφανώς λιγότερους εκθέτες από τη Κρήτη, ολοκληρώθηκε η 5η Πανελλήνια Γενική Έκθεση «Κρήτη 2005», στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις Γούβες Ηρακλείου.
Δεν γνωρίζουμε εάν αυτό είχε να κάνει με τη μη συνερασία, φέτος, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου με την ΔΕΘ, ή κάποιο άλλο λόγο.
Τελικά η ΔΕΘ, σε συμφωνία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, έφερε στη Κρήτη, έναν μεγάλο αριθμό βιοτεχνών, από τη Θεσσαλονίκη, από το τον χώρο κυρίως των ενδυμάτων, αλλά και της βιομηχανίας.
Στα θετικά καταγράφεται η εμφάνιση αρκετών φορέων και παραγωγών βιολογικών προϊόντων, που παράγονται στη Κρήτη, είτε κηπευτικά, είτε κρασί, είτε φρούτα. Η εμφάνιση όλων αυτών των περιπτέρων δείχνει ότι η Κρήτη βρίσκεται σε καλό σημείο.

Μαστίχα ShopΕπίσης στις όμορφες παρουσίες καταγράφεται και η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, με το Mastihashop, που εκθέτει μεγάλη σειρά προϊόντων με βάση τη μαστίχα.

Παράλληλα η ΔΕΘ διοργάνωσε παράλληλα γεγονότα όπως επιδείξεις μόδας αλλά κα μια ημερίδα για τη βιολογική γεωργία – κτηνοτροφία και τις προοπτικές της στην Ελλάδα, στην οποία παρέστη και ο ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στα επιτεύγματα του Υπουργείου σε σχέση με τα Ευρωπαϊκα προγράμματα.

Η έκθεση «Κρήτη 2005», ολοκληρώνεται αύριο το βράδυ.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos