Οι Ανωγειανοί προσέφεραν δωρεάν τη γη για το δρόμο Σίσαρχα - Ανώγεια. Στην Ελούντα;;;;;
η χάραξη του δρόμου, ο οποίος ξεκινά να κατασκευάζεται ….

Πριν μερικές μέρες υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο για τη κατασκευή του δρόμου Σίσαρχα – Ανώγεια ή αλλιώς, η σύνδεση των Ανωγείων με τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης. Μέχρις εδώ, τίποτε το ενδιαφέρον, εκτός……. του γεγονότος ότι όλοι οι Ανωγειανοί που είχαν οικόπεδα ή χωράφια, ή γη εκεί όπου θα πέρναγε ο δρόμος, τα προσέφεραν δωρεάν και μπράβο τους.

Αντίθετα, στην Ελούντα η παράκαμψη Σχίσματος σέρνεται πάνω από 13 χρόνια διότι κάποιοι θέλησαν να πλουτίσουν εν μία νυκτί. Και έσυραν την υπόθεση στο ΣτΕ, το οποίο μόλις πρόσφατα όρισε προσωρινή τιμή μονάδος.

Ο Δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης μετά την υπογραφή της σύμβασης, δήλωσε:

Ένας δρόμος αφιερωμένος στους πολίτες των Ανωγείων”

Άλλο ένα κομμάτι του πάζλ ήρθε να προστεθεί τις μέρες αυτές στο πολυπόθητο έργο διασύνδεσης των Ανωγείων και την άρση της κυκλοφοριακής απομόνωσης της περιοχής μας αλλά και του ορεινού Μαλεβιζίου και Μυλοποτάμου.

Ένας οδικός άξονας ο οποίος φιλοδοξεί να διατρέξει τις βόρειες πλαγιές του Ψηλορείτη και να ενωθεί με τον ΒΟΑΚ 

Ένας οδικός άξονας ο οποίος έχει οικονομικά, αναπτυξιακά αλλά και κοινωνικά χαρακτηριστικά.

Θα προσδώσει μια ασφαλή και γρήγορη πρόσβαση στους κατοίκους και στους χιλιάδες επισκέπτες αλλά κυρίως θα βελτιώσει τις οικονομικές συνθήκες και τις συνθήκες ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα και του βιωματικού τουρισμού.

Το τμήμα το οποίο συβασιοποιήθηκε πρόσφατα απο τον Περιφερειάρχη Κρητης κ. Αρναουτάκη είναι το 4ο σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Έργο το οποίο εξασφαλίζει έναν ολοκληρωμένο δρόμο απο την είσοδο των Ανωγείων έως τα Σίσαρχα.

Ευχαριστίες οφείλονται σε όλους που συνέβαλλαν σε αυτή την εξέλιξη. Την προηγούμενη Κυβέρνηση όπου εξασφάλισε 5.000.000€, την σημερινή Κυβέρνηση που προσέθεσε τα 4.800.000€ που απαιτούνταν για να γίνει ένα ολοκληρωμένο κομμάτι από τα Ανώγεια ως τα Σίσαρχα στην σωστή διατομή και να εκπονηθούν δύο σημαντικές μελέτες για την ολοκλήρωση του έργου. Στις Δημοτικές Αρχές των Δήμων που συνέβαλαν με τις προσπάθειες τους. Στην Περιφέρεια Κρήτης τόσο στους αιρετούς εκλεγμένους Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχες όσο και στις Υπηρεσίες τους με τις οποίες υπήρξε άριστη η συνεργασία μας.

Ωστόσο την μέγιστη τιμή οφείλουμε να την αποδώσουμε στους κατοίκους των Ανωγείων, οι οποίοι προσέφεραν ΔΩΡΕΑΝ τις ιδιοκτησίες τους, μικρές και μεγάλες αλλά τόσο σημαντικές γι’ αυτούς. 

Είδαν στο μέλλον των Ανωγείων και θέλησαν και με αυτό τον τρόπο να συνεισφέρουν στην πρόοδο αυτού του τόπου.

Σε αυτούς λοιπόν αφιερώνουμε αυτό το τμήμα έργου που με την βοήθεια της περιφέρειας και πάλι θα προσπαθήσουμε να ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος. 

Καλές γιορτές με υγεία, αγάπη και κάθε ευτυχία.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos