Αναμασώντας 15 χρόνια τη παράκαμψη της Ελούντας
εδώ έπρεπε να φαίνεται η παράκαμψη του Σχίσματος, αλλά …….

Ήταν Δεκέμβρης του 2006. Ο Γιάννης Λουκαράκης, ολοκληρώνοντας τη θητεία του ως δήμαρχος Αγίου Νικολάου, είχε δρομολογήσει τη χρηματοδότηση της παράκαμψης της Ελούντας, του Σχίσματος δηλ. είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση από τον Αθ. Νάκο υφυπουργό εσωτερικών επί ΝΔ, συνήψε δάνειο από την Παγκρήτια τράπεζα. Έργο, ανάσα, αποσυμφόρησης της κυκλοφορίας του Σχίσματος….

Σε ένα από τα τελυταία δημοτικά συμβούλια της θητείας του είπε “Ας βάλουμε νερό στο κρασί μας, αν θέλουμε να γίνει το έργο“. Λες και ήξερε, ή μάλλον φανταζόταν τη συνέχεια…….

Τα κτηματολογικά δεν έγιναν απόλυτα όπως έπρεπε, ενώ κάποιοι που ανακάλυψαν στη πορεία ότι είχαν ένα κομμάτι χειμαδιό εκεί, το θεώρησαν ευκαιρία ζωής και κατέφυγαν στο ΣτΕ. Το δάνειο αποπληρώθηκε αλλά ο δρόμος δεν έγινε……. Η ιστορία, γνωστή.

15 χρόνια μετά, το αναμάσημα περί την παράκαμψη της Ελούντας συνεχίζεται, με τη συνάντηση που έγινε στη Περιφέρεια Κρήτης και τη πρόταση στο σχετικό δελτίο τύπου “συζητήθηκε το έργο της παράκαμψης Ελούντας, ένα έργο η υλοποίηση του οποίου αποτελεί κοινό στόχο για την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Αγίου Νικολάου“, δηλ. τίποτα το ουσιαστικό……

……και ο χρόνος κυλάει, κυλάει, συνεχίζει να κυλάει και τα θέματα σέρνονται και χρονίζουν, όπως π.χ. η ηλεκτροδότηση της Σπιναλόγκας με υποβρύχιο καλώδιο που σέρνεται από το 2000…

… Ο τόπος μένει πίσω, ουραγός εξελίξεων γιατί δεν έχουμε η δεν θέλουμε να έχουμε το θάρρος να υλοποιήσουμε …….

παράκαμψη Ελούντας υπογραφή προγραμματικής σύμβασης

Προς τους Δημότες της Ελούντας, Αλήθειες και ψέματα

Παράκαμψη Σχίσματος Ελούντας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos