Ιατρικός σύλλογοςΕρώτηση προς τον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σάββα Τσιτουρίδη απευθύνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ του νομού Λασιθίου κ . Μιχάλης Καρχιμάκης για ποιο λόγο το γραφείο του Ταμείου Υγείας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΥΔΚΥ) στο νομό εξακολουθεί να παραμένει χωρίς ελεγκτή γιατρό εδώ και έξι μήνες.
 
Ο βουλευτής επισημαίνει ότι το ταείο – εδώ και έξι μήνες – δε διαθέτει ούτε ένα ελεγκτή ιατρό, παρά τις υποσχέσεις για διορισμό δύο ελεγκτών γιατρών στον ¶γιο Νικόλαο και στην Ιεράπετρα, για να εξυπηρετούνται οι δικαιούχοι δημοτικοί και κοινοτικοί υπάλληλοι.
 
Μάλιστα τονίζει ότι οι ασφαλισμένοι εξυπηρετούνται ή περιμένουν να εξυπηρετηθούν από ιατρό – ελεγκτή άλλου νομού, αν εκείνος επισκεφτεί την περιοχή.
 
Σ΄ αυτή την περίπτωση, όσοι κατοικούν έξω από τον ¶γιο Νικόλαο «που δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν εκ των προτέρων τις ημέρες και ώρες που ο επισκέπτης ελεγκτής θα βρίσκεται στο Γραφείο του ΤΥΔΚΥ του Νομού και που, ακόμα και στις περιπτώσεις που τυχαία ενημερώνονται και μεταβαίνουν, συχνά ασθενείς, στον ¶γιο Νικόλαο δεν προλαβαίνουν να εξυπηρετηθούν, μπαίνοντας τελικά σε άδικα έξοδα και ταλαιπωρία» αναφέρει ο βουλευτής.
 
 
γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos