Από πρόσφατη επίσκεψη της κας Reding στον ENISAΤην ικανοποίηση του εξέφρασε τη Τρίτη (2/5) ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρεια Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας, με αφορμή την απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, η οποία επιβεβαιώνει τη νομιμότητα της σύστασης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA,) με έδρα το Ηράκλειο.

Από την αρχή είχα δηλώσει, τόνισε ο κ. Τσόκας, ότι οποιοδήποτε διαδικαστικό πρόβλημα και να υπάρχει θα λυθεί, εκφράζοντας έτσι την αισιοδοξία μου και τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμιά ανησυχία.
Και αυτό γιατί, συμπλήρωσε, στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη ξεκινήσει μια διαδικασία αποκέντρωσης τόσο σε επίπεδο υπηρεσιών όσο και σε επίπεδο αρμοδιοτήτων, με κύριο στόχο τη μείωση της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας και τη δημιουργία μικρότερων ομάδων για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων θεμάτων.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο των διαρθρωτικών αλλαγών εντάσσεται και η δημιουργία του ENISA, στο Ηράκλειο. Κατά συνέπεια λοιπόν, καταλήγει, δεν μπορoύσε παρά να ξεπεραστεί κάθε εμπόδιο και όλη αυτή η προσπάθεια να προχωρεί με επιτυχία.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos