χατζημαρκάκης μόναχοΣτο ρυθμό της Κρήτης έζησε για λίγες μέρες το Μόναχο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Κρητικές μέρες στο Μόναχο» που οργάνωσαν η Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης και ο Κρητικός Σύλλογος Μονάχου. Αφορμή στάθηκε η 40η επέτειος από την ίδρυση του Κρητικού Συλλόγου και η 30η της Παγκρητικής Ομοσπονδίας.
Έτσι πραγματοποιήθηκε μία σειρά εκδηλώσεων με προσκεκλημένους διακεκριμένους κρηικούς πανεπιστημιακούς καθηγητές, συγγραφείς, επιχειρηματίες δημοσιογράφους και πολιτικούς από όλη την Ευρώπη.
 
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων τιμήθηκε με ειδικό βραβείο ο κρητικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Ελευθέρων Δημοκρατών της Γερμανίας κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης για την παρουσία και την προσφορά του.
 
 Μάλιστα ο πρόεδρος της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Γιάννης Επιτροπάκης τον αποκάλεσε «διπλό κρητικό».
 
Κατά το τεραήμερο των εκδηλώσεων έγιναν ενημερωτικές εισηγήσεις για την αξία της κρητικής διατροφής, παρουσίαση των επιστημονικών ιδρυμάτων της Κρήτης, ανταλλαγές απόψεω για την ανάπτυξη συνεργασιών, λαογραφικές και άλλες εκδηλώσεις.
 
Στη φωτογραφία οι ευρωβουλευτές Γ. Χατζημαρκάκης, Κωστής Χατζηδάκης,  ο πρόεδρος της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Γιάννης Επιτροπάκης και ο πρόεδρος ου Κρητικού Συλλόγου Μονάχου κ. Εμμανουήλ Κουγιουμουτζής.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos