το ...... Greek γιαούρτι του πονηρού κυρίου Hamdi Ulukaya
το …… Greek γιαούρτι του πονηρού κυρίου Hamdi Ulukaya

Είχαμε γράψει τις προηγούμενες μέρες για το πως το όνομα της Ελλάδας είναι χρήσιμο όταν κάποιοι κονομούν, με ένα από τα παραδείγματα τον πονηρό Τούρκο κύριο Hamdi Ulukaya, και το Greek yogurt του, το οποίο ούτε Greek είναι, ούτε παράγεται στην Ελλάδα, ούτε έχει σχέση με τα Ελληνικά γιαούρτια.

Η καλή είδηση είναι ότι η ΦΑΓΕ κέρδισε τη δίκη έναντι της Chobani ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου, οριστικά και τελεσίδικα, με το σκεπτικό «δεν υπάρχει κανένα αμφισβητούμενο στοιχείο και έτσι η απόφαση θεωρείται οριστική και αμετάκλητη», αποκλείοντας στην εταιρία τη δυνατότητα προσβολής της απόφασης.

Κατά το Βρετανικό δικαστήριο, Ελληνικό γιαούρτι νοείται το γιαούρτι που παρασκευάζεται με συγκεκριμένο τρόπο και φυσικά προέρχεται από την Ελλάδα.

Τώρα ο κουτοπόνηρος κύριος Hamdi Ulukaya είναι υποχρεωμένος να αποζημιώσει την ΦΑΓΕ και να πληρώσει τα έξοδα του δικαστηρίου.

Μήπως όμως είναι καιρός να αναλάβει συνολικά πρωτοβουλία το Ελληνικό κράτος μετά από αυτή την απόφαση, γιατί η κονόμα κάποιων με το όνομα της Ελλάδας είναι τουλάχιστον αισχρή!!!!! η ΦΑΓΕ μπορεί να κέρδισε στην Αγγλία, αλλά το Chobani Greek Yogurt συνεχίζει να πουλιέται στις ΗΠΑ, αλλά και αλλού……

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Η θέση σας, χρήσιμη !!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.