Ανάσταση ΚυρίουΜε αφορμή την Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών και την εορτή του Πάσχα, την κορυφαία γιορτή του Χριστιανισμού, η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του νομού Λασιθίου  απέστειλε μηνύματα χαράς, αναγέννησης, ενότητας και αγάπης, που φέρει μαζί της η Ανάσταση του Κυρίου ημών.
 
 • Λασιθιώτισσες και Λασιθιώτες
  Για μια ακόμη φορά βιώνουμε την κατανυκτική ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας. Οι ψυχές όλων μας συμπάσχουν και ακολουθούν τον Θεάνθρωπο στο μαρτυρικό Γολγοθά και τα Θεία Πάθη κορυφώνονται πριν την Ανάσταση.
  Το μεγαλείο της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης και το πανανθρώπινο μήνυμα των ημερών συμπυκνώνεται στο μεγαλείο της απόφασης του Ιησού να σταυρωθεί για να άρει τις αμαρτίες όλων των ανθρώπων.
  Η πορεία του μαρτυρικού δρόμου πολλές φορές μοιάζει με το δύσκολο δρόμο που μας επιφυλάσσει η ζωή. Γι’ αυτό είναι πού σημαντικό να γνωρίζουμε ότι όσο σκοτεινό κι αν είναι το μονοπάτι που διανύουμε πάντα στο τέλος υπάρχει το φως που συνοδεύει την «Ανάσταση». Με την απαραίτητη ευλάβεια ας ανοίξουμε τις ψυχές μας για να αποδεχθούμε την αγάπη και την ελπίδα που απορρέει από την κορυφαία απόδειξη ης χριστιανικής πίστης, τη Σταύρωση και την Ανάσταση.
  Λασιθιώτισσες και Λασιθιώτες
  Σας εύχομαι Καλή Ανάσταση με υγεία, αγάπη και ειρήνη.
  Γιάννης Πλακιωτάκης
  Βουλευτής Λασιθίου Ν.Δ.


 • Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,
  Με κατάνυξη και ευλάβεια μετέχουμε όλοι, τη Μεγάλη Εβδομάδα, στα πάθη του Θεανθρώπου ελπίζοντας και αναμένοντας με δύναμη και πίστη την Ανάσταση. Ο Γολγοθάς του Χριστού, ο ανθρώπινος πόνος στον οποίο με ανιδιοτέλεια, αλτρουισμό, αυτοθυσία και πάνω απ’ όλα αγάπη για τον ¶νθρωπο, παραδόθηκε, για να μας χαρίσει την Αναστάσιμη λύτρωση, συμβολίζουν αλληγορικά τους καθημερινούς αγώνες όλων μας για την προοπτική ενός καλύτερου αύριο για το άτομο και για το σύνολο. Αποτελεί η θυσία του Θεανθρώπου, διαχρονικό παράδειγμα της παρρησίας, της προσφοράς, του φρονήματος, του ανθρωπισμού, της αγάπης για τον συνάνθρωπο και της πίστης, με την οποία πρέπει όλοι μας να αγωνιζόμαστε για τις δίκαιες ατομικές και συλλογικές επιδιώξεις μας και για τα ιδανικά μας.
  Μετά τα πάθη του Κυρίου μας ακολουθεί το Αναστάσιμο Θαύμα και η Αιώνια Ζωή, μετά τον δίκαιο και ανιδιοτελή αγώνα ακολουθεί η λύτρωση, η ελπίδα, η γαλήνη της ψυχής, το φωτεινό και ελπιδοφόρο αύριο. Αυτό το βαθιά ανθρώπινο μήνυμα των Ημερών του Πάσχα ας αγγίξει φέτος τις καρδιές όλων μας και ας μας γεμίσει δύναμη για τους συλλογικούς και προσωπικούς αγώνες μας, για τον Γολγοθά του καθενός μας. Με την ευκαιρία του μηνύματός μου αυτό, θέλω να ευχηθώ σε όλους τους Λασιθιώτες και Λασιθιώτισσες Καλό Πάσχα, με υγεία, χαρά και πάνω απ’ όλα ελπίδα, αγάπη και ανθρωπιά.
  Χρόνια Πολλά Καλή Ανάσταση
  Μιχάλης Καρχιμάκης
  Βουλευτή Λασιθίου
 
 • Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Λασιθίου & οι Συντονιστικές Επιτροπές
  σας εύχονται : Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση Είθε τα Αγια Πάθη του Σωτήρα του Κόσμου να φέρουν Ειρήνη- Αγάπη, Γαλήνη & Ευημερία σε όλο τον κόσμο.


 • Στη φύση που μας περιβάλλει, η ζωή, ο θάνατος και η ανάσταση πάνε μαζί, δεν νοείται το ένα χωρίς το άλλο και ο Iησούς δίδαξε ότι αν δεν πεθάνει ο σπόρος, δεν κάνει άλλους σπόρους, άλλους καρπούς. Το ίδιο και στη χριστιανική θρησκεία, όλη η πίστη πηγάζει από το ότι ο Χριστός πέθανε και αναστήθηκε για να ζήσει ο κόσμος.
  Μήνυμα αναγέννησης και χαράς στέλνει αυτές τις μέρες σε όλους μας η Ανάσταση του Χριστού. Ένα μήνυμα με προσωπικό αλλά και συλλογικό χαρακτήρα που μπορεί να αποτεέσει πυξίδα ζωής και δράσης. Μήνυμα αναγέννησης, για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του. Όλους εμάς, που είδαμε με θλίψη τη μητρική γη να ερημώνεται τις τελευταίες δεκαετίες από τα παιδιά της.
  Η φετινή άνοιξη στο Οροπέδιο Λασιθίου σηματοδοτεί μια νέα περίοδο. Η αναδημιουργία της φύσης συνοδεύεται από μια νέα πορεία δημιουργίας και ανάπτυξης, με χαρακτηριστικό τις διαρκώς αυξανόμενες δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές που καλλιεργούν μια ελπιδοφόρα προοπτική για το Οροπέδιο. Είμαστε όλοι συνοδοιπόροι σε αυτήν τη δημιουργική πορεία και πρέπει όλοι να συδράμουμε με υπομονή, επιμονή και θέληση για να πετύχουμε.
  Δεν φτάνουν μόνο τα κάθε λογής έργα. Απαιτείται η σύμπραξη, η συναίνεση, η ομόνοια και κυρίως η ενότητα της τοπικής κοινωνίας για να προχωρήσουμε μπροστά. Μόνο όλοι μαζί, μπορούμε να πετύχουμε. Μακριά από μικρότητες και κθε είδους σκοπιμότητες που βλάπτουν το κοινό καλό.
  Στόχος μας πρέπει να είναι η επόμενη δεκαετία να αποτελέσει την αφετηρία μεταμόρφωσης του Οροπεδίου σε ένα τόπο ιδανικό για τους επισκέπτες, που παράλληλα θα ελκύει τους νέους να παραμείνουν και δημιουργήσουν στη γενέθλια γη.
  Βρισκόμαστε στην αρχή αυτής της πορείας. Είναι η δική μας Μεγάλη Εβδομάδα, η οποία με βεβαιότητα οδηγεί στην Ανάσταση. Αρκεί όλοι μας να μετέχουμε στην πορεία αυτή. Εύχομαι στον καθένα προσωπικά καλή Ανάσταση, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία με σταθερή προσήλωση στην κοινή προσδοκία για αναγέννηση του τόπου μας.
  Χρόνια πολλά καλό Πάσχα
  Γιώργος Μηλιαράς
  Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου
 
 • Σας εύχομαι ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ, ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
  Δημήτρης Κουνενάκης
  Υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Νικολάου


 • Εύχομαι, Το φως της Ανάστασης Του Χριστού, να φωτίζει την ψυχή μας και να καθοδηγεί τα βήματα όλων μας. Να μας χαρίζει ειρήνη, υγεία, και προκοπή Καλό Πάσχα Χρόνια πολλά
  Γιάννης Α. Πευκιανάκης
  Πολιτευτής Ν.Δ.- Ν. Λασιθίου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: