περιορισμός των απαλλοτριώσεων για να σωθούν οι μύλοι
ζήτημα δημιουργείται με τον άριστα συντηρημένα ανεμόμυλο

Επιστολή στον Ο.Α.Κ με θέμα τον περιορισμό των απαλλοτριώσεων στην περιοχή του Νικηθιανού, απέστειλε (3/1/22) ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός.

Η επιστολή αυτή, έγινε μετά την ενημέρωση που υπήρξε από τον πρόεδρο και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Νικηθιανού, αναφορικά με το ζήτημα που δημιουργείται με τον άριστα συντηρημένα ανεμόμυλο που βρίσκεται στην νότια πλευρά του δρόμου, ζητώντας τον περιορισμό της απαλλοτρίωσης.

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, η επέκταση της απαλλοτρίωσης τοπικά, είναι πολύ μικρή και ουσιαστικά γίνεται χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Κατά συνέπεια – τόνισε – ζητούμε στην οριστικοποίηση του κτηματολογίου, να περιοριστεί η ζώνη απαλλοτρίωσης από την μεριά του Νικηθιανού, ώστε να παραμείνουν οι καλοδιατηρημένοι μύλοι, ως στοιχείο των μυλοτοπιών που υπάρχουν στην περιοχή.

Ακολουθεί επιστολή:

ΘΕΜΑ: Περιορισμός Απαλλοτριώσεων στην περιοχή Νικηθιανού

Με την ανάρτηση της απαλλοτρίωσης για τον ΒΟΑΚ Νεάπολη- Αγίος Νικόλαος διαπιστώνεται σε αρκετές περιπτώσεις η διαπλάτυνση της Ζώνης Απαλλοτρίωσης λόγω της διαπλάτυνσης της διατομής ή της βελτίωσης των γεωμετρικών χαρακτηριστικών. Προφανώς απαραίτητα για τη διαμόρφωση σύγχρονου αυτοκινητόδρομου κλειστής διατομής.

Διαπιστώνουμε επίσης ότι στην περιοχή του οικισμού Νικηθιανού και κατάντι (νότια) του υφιστάμενου δρόμου δημιουργείται πρόσθετη μικρού εύρους απαλλοτρίωση στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ένα νεότερο Μνημείο – Μύλος.   Θεωρούμε ότι η επέκταση της απαλλοτρίωσης  στην περιοχή αυτή μπορεί να αποφευχθεί και να παραμείνει στα όρια της παλιάς απαλλοτρίωσης για την προστασία του μνημείου αλλά και τον περιορισμό των αντιδράσεων στην Τοπική Κοινωνία. Σας επισυνάπτουμε απόσπασμα Google και  από το φύλλο της απαλλοτρίωσης αλλά και από καθαρότερο  απόσπασμα google όπου έχουν επισημανθεί οι περιοχές που ζητείται η ανάκληση απαλλοτρίωση (σημεία 1240,1241,1255,1262,1268,1276,1281)

O Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Αντώνιος Εμμ. Ζερβός

Δεν κινδυνεύουν οι μύλοι του Νικηθιανού

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos