Αίτημα για άρση των αναστολών εργασίας  λόγω της μετάλλαξης όμικρον

Το ΔΣ του Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ ν. Λασιθίου απέστειλε έγγραφο προς τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη και την αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κα. Γκάγκα σχετικά με το αίτημα για άρση των αναστολών εργασίας λόγω της μετάλλαξης όμικρον.

Στο έγγραφο αναφέρονται τα παρακάτω:

“Η νέα μετάλλαξη «Ο» σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις των ειδικών είναι πολύ μεταδοτική και από αυτήν νοσούν όχι μόνο οι ανεμβολίαστοι αλλά και οι εμβολιασμένοι. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης αφορούν αποκλειστικά σχεδόν στον εμβολιασμένο  πληθυσμό (εστίαση, γήπεδα κλπ).

Αποτελεί μεγάλη αντίφαση το γεγονός ότι στο χώρο της υγείας, ενώ έχουν απομακρυνθεί χωρίς μισθό περισσότεροι από 6000 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, η κυβέρνηση μείωσε το χρόνο καραντίνας για τους εμβολιασμένους υγειονομικούς που νοσούν από κορονοϊό στις 5 ημέρες. Τα πρώτα μηνύματα από τα Νοσοκομεία του νομού Λασιθίου, αλλά και από τις  μονάδες υγείας όλης της χώρας είναι τραγικά αφού εκατοντάδες εμβολιασμένοι εργαζόμενοι του ΕΣΥ νοσούν αυτή τη στιγμή πανελλαδικά  και ο αριθμός αυτός αναμένεται ότι θα αυξηθεί κατακόρυφα τις επόμενες ημέρες. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι η απελευθέρωση των κανονικών αδειών είναι άνευ ουσίας στις περισσότερες περιπτώσεις αφού οι οι υπηρεσίες δεν μπορούν να τις χορηγήσουν εξαιτίας των ελλείψεων, των αναστολών αλλά και των εργαζομένων που νοσούν.

Εκ των πραγμάτων είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος αποψίλωσης των δομών υγείας από προσωπικό, λόγω της νόσησης από τη μετάλλαξη Ο.

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, χρειάζεται άμεση ενδυνάμωση των Νοσοκομείων με νέες προσλήψεις αλλά και με επιστροφή στην εργασία των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή με περιοδικούς ελέγχους όχι μόνο αυτών αλλά και των εμβολιασμένων συναδέλφων αφού πλέον ο κίνδυνος μετάδοσης υφίσταται για όλους.

Με δεδομένο ότι αυτή την ύστατη στιγμή στο ΕΣΥ δεν περισσεύει κανένας υγειονομικός, σας ζητούμε να προχωρήσετε στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις  για την άρση των αναστολών των ανεμβολίαστων συναδέλφων μας, όπως επίσης και για την άμεση ενίσχυση των Νοσοκομείων με νέες προσλήψεις προσωπικού.”

να σταματήσει η άδικη αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών

Αίτημα για άρση του μέτρου της αναστολής εργασίας

να μην τεθεί κανένας εργαζόμενος σε αναστολή εργασίας ….

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: