Ποσότητα τροφίμων την οποία συγκέντρωσε από καταστήματα του νομού, άρχισε τη διανομή σε κοινωνικές δομές η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου. Τη Πέμπτη (10/4), η αντιπεριφερειάρχης, Πελαγία Πετράκη, παρέδωσε στον Οργανισμό Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Αγίου Νικολάου, ποσότητα τροφίμων για να διανεμηθούν τις ημέρες του Πάσχα, σ’ αυτούς που τα έχουν ανάγκη. Ειδικά ο ΟΚΥΔΑΝ, με το δίκτυο “Ελπίζω” που λειτουργεί, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα που θα δοθούν τα τρόφιμα για να “πιάσουν τόπο”. Άλλωστε, συντηρεί αυτή τη διαδικασία εδώ και πολύ καιρό.

Στον Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν., παραδόθηκαν τσάντες με τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν από καταστήματα όλου του νομού. Δεν δόθηκαν εκεί τα κοτόπουλα τα οποία πρέπει να μοιραστούν άμεσα, οπότε αυτό θα γίνει μάλλον τη Μεγάλη Τετάρτη, ενώ υπάρχει ποσότητα λαδιού για το Κέντρο Κοινωνικής διακονίας Αγίας Τριάδας. Παρελήφθησαν από τον προϊστάμενο των υπηρεσιών Μανώλη Αικατερινάκη και τις εργαζόμενες στον οργανισμό.

Τις επόμενες μέρες, θα διατεθούν αντίστοιχες ποσότητες τροφίμων από τη Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, στις αντίστοιχες δομές των Δήμων Ιεράπετρας και Σητείας.

το σχετικό δελτίο τύπου της περιφέρειας:

Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας αντιμετώπισε και συνεχίζει να βιώνει μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές και κοινωνικές κρίσεις. Σε αυτό το κλίμα αδιεξόδου και κλειστών οριζόντων, η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες της περιοχής του Λασιθίου συγκέντρωσαν μια σημαντική ποσότητα τροφίμων προκειμένου να υποστηρίξουν τις ευπαθείς ομάδες.

Η παράδοση των προϊόντων έλαβε χώρα το μεσημέρι της Πέμπτης παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης στον Άγιο Νικόλαο ενώ εκ μέρους της Ιεράς Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου παρέλαβε από τα γραφεία της Περιφέρειας ο πάτερ Τίτος. Τις επόμενες ημέρες θα παραδοθούν προϊόντα στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων  ενορίας Αγίας Τριάδος,  ενώ ήδη προγραμματίζονται οι παραδόσεις σε Σητεία και Ιεράπετρα.

Η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη ευχαρίστησε ιδιαίτερα τις εταιρείες που έδωσαν το λαμπρό παράδειγμα κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπιστικής προσφοράς. Συγκεκριμένα ευχαρίστησε τους ακόλουθους: SuperMarketLidl, Χαλκιαδάκης και Φαιστός, Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιεράπετρας, Ε.Α.Σ.Σητείας και Α.Σ. Ανατολής, Π. Κουβαράκης (Γαλακτοκομικά και Τυροκομικά προϊόντα), Καλαμπόκης (Σητειακά Γλυκά), Δερμιτζάκης Γεώργιος (κρεοπωλείο), Συνεταιρισμός Γυναικών Κριτσάς (γλυκά) και Γυναικείος Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζάκρου Μελίων (γλυκά), Κτήμα Βασιλάκης (ελαιόλαδο), SiMel (Σητειακό μέλι), Κρητικά Εδέσματα (γλυκά),   Σύλλογος Κτηνοτρόφων νομού Λασιθίου και το κατάστημα Βυζάντιο (αναστάσιμα κεριά).

«Ευχόμαστε σε όλους καλό και κατανυκτικό Πάσχα και λαμπερή Ανάσταση» δήλωσε η Αντιπεριφεριάρχης Πελαγία Πετράκη.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos