Από τη σύσκεψηΣύσκεψη, με θέμα το συντονισμό των φορέων για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της εαρινής περιόδου στην περιοχή της Χερσονήσου και των Μαλίων, πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη (29/5) στη Νομαρχία Ηρακλείου με επικεφαλής τη Νομάρχη Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη – Ηλιάκη.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, ταξίαρχος κ. Γεωργόπουλος Φώτης, ο δήμαρχος Χερσονήσου κ. Σπύρος Δανέλης, ο δήμαρχος Μαλίων κ. Λαγουδάκης Κώστας, οι αντινομάρχες κ. Δασκαλάκη Πόπη και κ. Κοκοσάλης Μανώλης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες από τις Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Εμπορίου – Προστασίας Καταναλωτή.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τονίστηκε ιδιαίτερα η αναγκαιότητα της σωστής λειτουργίας των καταστημάτων, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, αλλά και η ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στην ευρύτερη περιοχή.

Η κ. Σχοιναράκη σε δηλώσεις της υπογράμμισε:
«Ως Νομαρχιακή Αρχή θέλουμε να στηρίξουμε τη συγκεκριμένη, περιοχή έτσι ώστε το τουριστικό της προϊόν να είναι ενισχυμένο και όχι υποβαθμισμένο. Αυτός ήταν και ο στόχος της σημερινής μας συνάντησης. Ενημερωθήκαμε για τον προγραμματισμό που υπάρχει από τις υπηρεσίες της αστυνομικής διεύθυνσης για την περιοχή, ο οποίος θα τεθεί σε λειτουργία σε καθημερινή βάση, ξεκινώντας από την 1η του Ιουνίου. Βεβαίως, από την πλευρά μας ενισχύουμε με τις δικές μας υπηρεσίες όλες τις δράσεις που πρέπει να γίνονται, προκειμένου να διαμορφωθούν συνθήκες σωστής λειτουργίας στο σύνολο των καταστημάτων σε όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Σκοπός μας είναι να διαμορφωθεί μια καλύτερη εικόνα, η οποία άλλωστε θα ευνοεί, τόσο τους κατοίκους της περιοχής, όσο και τους επισκέπτες».

Από τη Νομαρχία Ηρακλείου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos