Το αίτημα του πολίτη και η απάντηση του δήμου Ιεράπετρας

Ποιότητα πόσιμου νερού Δήμου Ιεράπετρας

Αξιότιμοι κύριοι. Στις 6 Φεβρουαρίου 2019, και στις 07:30 πρωινή ώρα , επιστρέφοντας από το Υδραγωγείο της Ιεράπετρας στη θέση Περιστεράς, όπου ήμουν από τις 04:00 και έβλεπα τα καλά νερά από τους Μύθους να πηγαίνουν όλη τη νύχτα στη θάλασσα έως την ώρα αυτή, μετέβη στην επιστροφή για το σπίτι μου στη Γρα Λυγιά , στο κτίριο της πρώην ΔΕΥΑΙ , όπου στεγάζεται η Υπηρεσία Ύδρευσης του Δήμου της Ιεράπετρας.

Καλημέρισα το κ. Στρατάκη Νίκο, χημικό μηχανικό του Δήμου και αρμόδιο για τις αναλύσεις του νερού και του ζήτησα αν μπορεί να πάμε μαζί, όποια ώρα και ημέρα μπορεί, με δικά μου μέσα , να πάρει για λογαριασμό μου μερικά δείγματα νερού από μερικά σημεία του Δήμου μας.

Η απάντηση του κ. Στρατάκη ήταν θετική , αρκεί όμως να δώσει , όπως μου είπε, την έγκριση του ο Διευθυντής της Υπηρεσίας. Πήγα στο γραφείο του κ. Διευθυντή , τον χαιρέτισα, δεν δέχτηκε το χαιρετισμό του πολίτη, και μετά από λίγες έντονες κουβέντες κάθισε στο γραφείο του για να ακούσει το αίτημα που ήθελα να του πω.

Του ζήτησα κόσμια να εγκρίνει στο Χημικό Μηχανικό του Δήμου το κ. Στρατάκη Νίκο , να πάμε μαζί να πάρουμε μερικά δείγματα νερού από σημεία που θα του έλεγα.

Αμέσως η απάντηση του κ. Διευθυντή ήταν αρνητική, και μου υπέδειξε να πάω εγώ όταν ο Δήμος θα κάνει τις δικές του δειγματοληψίες. Από τις έντονες απαντήσεις του κ. Διευθυντή , άκουσε και ήρθε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Μαστοράκης Πέτρος.

Τον χαιρέτισα , του είπα το λόγο της παρουσίας μου εκεί, άκουσε το αίτημα μου, αλλά οι φωνές του κ. Διευθυντή υπερκάλυπταν όλα τα άλλα.

Απήντησα στην προκλητική ένταση ότι προσπαθούσε έντεχνα ο κ. Διευθυντής να με εκνευρίσει και η συζήτηση να πάει σε άλλο επίπεδο, όπως έχει γίνει και σε άλλη επίσκεψη μου στο παρελθόν, και πάλι για τη ποιότητα του νερού, και είπα στο κ. Μαστοράκη Πέτρο , να με πάρει όποτε επιθυμεί τηλέφωνο, και ότι είμαι στη διάθεση του για οποιαδήποτε συζήτηση.

Μετά από τα παραπάνω, σαν πολίτης, και σαν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, έχοντας πληροφορία για ακατάλληλο πόσιμο νερό , προέβει μόνος μου σε δειγματοληψία πόσιμου νερού, από μερικά σημεία του Δήμου Ιεράπετρας, τηρώντας τις διαδικασίες και σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία :

Συγκεκριμένα :

“Πήγα σε χημικό εργαστήριο και πήρα αποστειρωμένα δοχεία 500 κ.ε. μέσα σε σφραγισμένη σακούλα. Κατά τη δειγματοληψία άφηνα τη βρύση να τρέξει για 5 λεπτά, μετά την έκαιγα  με αναπτήρα πολύ ώρα , άφηνα ξανά τη βρύση να τρέξει για άλλα 5 λεπτά, αποσφράγιζα μετά το αποστειρωμένο μπουκάλι και πολύ προσεκτικά για να μην ακουμπήσει η βρύση στα χείλη του μπουκαλιού, το σφράγιζα  και έπαιρνα το δείγμα. Αμέσως τοποθετούσα την ετικέτα, και το έβαζα στο φορητό ψυγείο που είχα μαζί μου με πολλές παγοκύστες “.

Αυτά προβλέπει για τις δειγματοληψίες πόσιμου νερού το Υπουργείο Υγείας , και αυτά ακριβώς έκανα. Με το φορητό ψυγείο τα πήγα εντός 24 ωρών σε διαπιστευμένο χημικό εργαστήριο για ανάλυση.

Μανώλης Λουτσέτης του Γεωργίου

Γρα Λυγιά,  Δήμου Ιεράπετρας, 8-2-2019

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos