Αναπηρικό καροτσάκιΤο επιτακτικό της ανάγκης χορήγησης επιδόματος θέρμανσης στα άτομα με αναπηρία τόνισε για μια ακόμα φορά η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία με επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Τα άτομα με αναπηρία, που στη χώρα μας αποελούν το 10% του συνολικού πληθυσμού, πλήττονται, περισσότερο από την ανεργία και τα οικονομικά προβλήματα που τη συνοδεύουν, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων με αναπηρία αναγκάζεται να επιβιώσει με τα πενιχρά προνοιακά επιδόματα και τις εξίσου χαμηλές συντάξεις.
Η χρήγηση του επιδόματος θέρμανσης στα άτομα με αναπηρία, αποτελεί αναμφίβολα ζήτημα μείζονος σημασίας, καθώς συνιστά μια διόλου αμελητέα ένεση που θα απαλύνει τη δυσχερή οικονομική κατάσταση των ατόμων με αναπηρία, η οποία αν μη τι άλλο επιδεινώνεται, και από τα επιπρόσθετα κόστη που απορρέουν από την αναπηρία αυτή καθαυτή.
Επίσης, τα άτομα με αναπηρία, λόγω της αναπηρίας τους ή της πάθησης τους, βιώνουν πιο έντονα τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα και τις χαμηλές θερμοκρασίες, γεγονός που αποτελεί έναν ακόμη λόγο που επιβάλλει τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης.
Είναι ξεκάθαρο ότι το επίδομα θέρμανσης Είναι ουσιαστικά ένα βήμα προς τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία, συνθήκες ιδιαιτέρως δυσχερείς, αφού τα προβλήματα που επί σειρά ετών ταλανίζουν τα άτομα με αναπηρία παραμένουν στην πλειοψηφία του ανεπίλυτα.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos