ΜαθητέςΌπως ήταν αναμενόμενο, μετά τις ρυθμίσεις για την άνοδο του επιπέδου βαθμολογίας κάτω από την οποία δεν μπορεί να μπει κάποιος σε τριτοβάθμιο ίδρυμα, αρκετά ΤΕΙ ανά την χώρα, δεν απέκτησαν πρωτοετείς. Έτσι, 7 πρωτοετείς έχει για φέτος η ΑΣΤΕΑΝ, 50 το τμήμα ΤΕΙ Χρηματοοικομικής στον Αγιο Νικόλαο, ενώ τα τμήματα ΤΕΙ στην Ιεράπετρα και στη Σητεία κάλυψαν τον αριθμό πρωτοετών.
Παρ’ όλα αυτά, τα συγχαρητήρια μηνύματα δίνουν και παίρνουν.

Συγχαρητήριο μήνυμα τον Βουλευτή ν. Λασιθίου Ν.Δ. κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη:
«Αισθάνομαι την ανάγκη και την υποχρέωση ως μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ως νέος πολιτικός να απευθυνθώ στους νέους του Νομού μας που βίωσαν τη δοκιμασία των εισαγωγικών εξετάσεων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Θα ήθελα να συγχαρώ τους επιτυχόντες σε Α.Ε.Ι. και ΤΕΙ και να τους ευχηθώ η ζωή τους να χαρακτηρίζεται από ανταμοιβή των κόπων τους και των προσπαθειών τους. Φυσικά όλη αυτή η προσπάθεια των νέων μας για την πρώτη δύσκολη δοκιμασία της ζωής τους, δε θα ήταν εφικτή χωρίς την αξιέπαινη βοήθεια, τη συνεπή στήριξη και συνδρομή των γονέων και των καθηγητών του Νομού μας.
 
Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ για την προσπάθεια τους και όσους υποψήφιους δεν κατόρθωσαν να πραγματώσουν τα όνειρα τους, επισημαίνοντας την ιδιαίτερη αξία που έχει η συνέχιση της επιμονής τους προς τον στόχο τους. Ιδιαίτερη μνεία, όμως θα ήθελα να κάνω και προς τους αριστεύσαντες μαθητές οι οποίοι, εγκλωβισμένοι σε ένα παράλογο σύστημα αξιολόγησης, αποκλείονται από σχολές της προτίμησης τους.
 
Εκτιμώ βέβαια, πως ίσως τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή ούτε η καλύτερη ευκαιρία για ν κρίνει ή να επικρίνει κανείς το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, Ο απολογισμός, όμως, των αποτελεσμάτων θα πρέπει να αποτελέσει την απαρχή ενός νέου σκεπτικού και ενός συνολικού διαλόγου με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων, κομμάτων, εκπαιδευτικών και μαθητών, προκειμένου τ εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας να μπορέσει να αναπτύξει τις ταχύτητες του αιώνα που διανύουμε και όχι να μένει σε αξίες και απαιτήσεις του παρελθόντος».
 
Ιωάννης Πλακιωτάκης,
Βουλευτής Λασιθίου Ν.Δ.
 
 
Μήνυμα Νομάρχη Λασιθίου
 
Θα ήθελα από την καρδιά μου να συγχαρώ και να ευχηθώ καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία σε όλα τα παιδιά του νομού μας που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε κάποιο τριτοβάθμιο ίδρυμα της χώρας μας. Η προσπάθειά τους ήταν δύσκολη και κοπιώδης και η ολοκλήρωσή της απαίτησε υπέρμετρες θυσίες στο επίπεδο του χρόνου και της προσωπικής τους ζωής.
 
Σε αυτήν την προσπάθεια και οι γονείς υπήρξαν πολύτιμοι αρωγοί και συμπαραστάτες. Συμμεριζόμενοι την αγωνία των παιδιών, πάσχισαν, με αγάπη και υπομονή, να τα στηρίξουν όσο μπορούσαν στο δύσκολο αγώνα τους. Συγχαρητήρια, επίσης, ανήκουν στους καθηγητές και στις καθηγήτριες των σχολείων μας που κοπίασαν να μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση του αντικειμένου τους στα παιδιά μας με ζέση εκπαιδευτική και παιδαγωγική.
 
Η συμβολή τους ήταν πράγματι σημαντική και έχουν το δικό τους μερίδιο στην επιτυχία των παιδιών. Εύχομαι, επίσης, η επιτυχία τους να αποτελεί υλοποίηση της επιθυμίας και της επιλογής τους. Γιατί πέρα από την επαγγελματική προοπτική είναι σημαντικό να έχεις μεράκι και αγάπη με αυτό που καταπιάνεσαι.
 
Μόνον έτσι η κάθε μας ασχολία γίνεται δημιουργία και μέσο ολοκλήρωσης της προσωπικότητας. Όσο για τα παιδιά που δεν κατάφεραν, από ατυχή συγκυρία ή εξαιτίας της εφαρμογής του βαθμολογικού ορίου πρόσβασης, να εισαχθούν σε κάποιο τριτοβάθμιο ίδρυμα, απλά θα τους πούμε να μην απογοηεύονται. Η νιότη είναι δύναμη και ενέργεια και μια ατυχία θα πρέπει να ατσαλώνει τη θέληση και το πείσμα για ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια, έτσι που η παρούσα ατυχία να μετουσιωθεί σε αυριανή επιτυχία.
 
Εύχομαι καλή τύχη σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του νομού μας, τους σημερινούς σπουδαστές και αυριανούς ακαδημαϊκούς πολίτες του τόπου μας.
 
Ο Νομάρχης
Αντώνης Στρατάκης
 
Μήνυμα Περιφερειάρχη Κρήτης

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή των υποψηφίων στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με δήλωση του εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τον αγώνα που έδωσαν για τις εξετάσεις και συγχαίρει ιδιαιτέρα τους επιτυχόντες.

�Με την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση ανοίγονται δρόμοι για την κατάκτηση της γνώσης, η οποία θα τους κάνει χρήσιμους στη ζωή και την κοινωνία.� τονίζει ο κ. Τσόκας και προσθέτει: �Στους επιτυχόντες και μελλοντικούς Επιστήμονες, στους γονείς τους που τους συμπαραστάθηκαν στον αγώνα τους και τους άξιους εκπαιδευτικούς τους , που τους έδωσαν τα εφόδια της επιτυχίας, θερμότατα συγχαρητήρια.

Σ` αυτούς που η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε , εύχομαι τα εμπόδια να είναι πρόσκαιρα και να χαλυβδώσουν την θέλησή τους να προχωρήσουν και να πετύχουν» καταλήγει ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης.

 
 
Μήνυμα Οικονομικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Κρήτης.
 
Τους επιτυχόντες στις γενικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους σε Ανώτατες και Ανώτερες Σχολές συγχαίρει η Τοπική Διοίκηση του Οικονομικού Επιμεληηρίου Ελλάδας Τμήματος Ανατολικής Κρήτης και ιδιαίτερα όσους πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Ανώτατες Οικονομικές Σχολές.
 
Για μια ακόμη χρονιά το ΟΕΕ/ΤΑΚ θα προχωρήσει στην καταγραφή των νέων φοιτητών των Οικονομικών Σχολών και μελλοντικών Οικονομολόγων με σκοπό τη γνωριμία και εξοικείωση με το θεσμό του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Οι φοιτητές από δω και στο εξής θα γίνονται αποδέκτες όλου του ενημερωτικού υλικού που θα παίρνουν και τα μέλη του Περιφερειακού Τμήματος και θα καλούνται σε όλες τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται από το ΟΕΕ/ΤΑΚ.
 
Ήδη η Τοπική Διοίκηση στέλνει συγχαρητήριες επιστολές σε όλους και τους ενημερώνει για την δραστηριότητα του τμήματος, ενώ θα οργανώσει και ειδική εκδήλωση προς τιμή τους την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

%d