Ιεράπετρα, άποψηΣυνεδρίασε τη Κυριακή (7/1), το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, μετά από πρόσκληση του πλειοψηφήσαντος Δημοτικού Συμβούλου του επιτυχόντος συνδυασμού στις Δημοτικές εκλογές του 2006 κ. Τσικαλουδάκη Σπύρου, με αποκλειστικό θέμα την εκλογή Προεδρείου και Δημαρχιακής Επιτροπής, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο Δημοτικό και Κοινοτικό Κώδικα.

Κατά τη συνεδρίαση ήταν παρόντες 20 Δημοτικοί Σύμβουλοι επί συνόλο 21 (οι 13 της πλειοψηφίας και 7 από τους 8 της μειοψηφίας).
Μετά από πρόταση του κ. Δημάρχου εκλέχτηκε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Κοϊνάς και Γραμματέας η, επίσης, Δημοτική Σύμβουλος κ. Καπαράκη Ελένη.
Για τη θέση του Αντιπροέδρου του Δημτικού Συμβουλίου εκλέχτηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τηλέμαχος Περακάκης, μετά από πρόταση του επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Νίκου Χριστοφακάκη.
Ως τακτικά μέλη της επταμελούς Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου μας στην οποία προεδρεύει ο κ. Δήμαρχος εκλέχτηκαν από την πλειοψηία οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Αθάνατος Γεώργιος, Ζερβάκης Εμμανουήλ, Σουργιαδάκης Γεώργιος, Σπυριδάκης Μιχάλης και από την μειοψηφία οι κ.κ. Δασκαλάκης Δημήτρης και Σκύβαλος Δημήτρης.
Ως αναπληρωματικά μέλη από την πλειοψηφία εκλέχτηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Μαρκόπολος Μάνος, Ροβυθάκης Γιάννης, Σπυριδάκης Νίκος, και αστό την μειοψηφία οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γενειατάκη Δέσποινα και Παπάγγελος Νίκος.
Να σημειωθεί πως οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, μετά από πρόταση του Δημάρχου κ. Μανώλη Μαστοράκη, υπερψήφισαν του προτεινόμενους βάσει του Νόμου από την μειοψηφία δημοτικούς συμβούλους, για τη συγκρότηση του Προεδρείου και της Δημαρχιακής Επιτροπής, Ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Νίκος Χριστοφακάκης και οι Δημοτικοί του Σύμβουλοι επέλεξαν να δηλώσουν «παρών» στους προτεινόμενους βάσει του Νόμου από την πλειοψηφία Δημοτικούς Συμβούλους για τη συγκρότηση των παραπάνω οργάνων.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: