Δημοτικό Συμβούλιο ΝεάποληςΤο Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης στην τελευταία του συνεδρίαση την Τετάρτη (14 Οκτωβρίου 2004) υπό την προεδρία του Γιώργου Καρυδιανάκη, συζήτησε και αποφάσισε, μεταξύ άλλων, ομόφωνα:

  • Την έγκριση σύναψης προγραμματκής σύμβασης με τον ΟΑΝΑΚ για την επισκευή και συντήρηση του Επισκοπειου Νεάπολης με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης ύψους 80.000,00 €.
  • Την έγκριση εκτέλεσης των έργων: «Ενίσχυση επισκευή υποστυλωμάτων προστεγάστρου Α΄ Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης», «Κατασκευή τάφρν και ρείθρων στον Περιφερειακό Βουλισμένης».
  • Αναμόρφωσε τον προϋπολογισμό οικoνομικού έτους 2004 και συγκρότησε επιτροπή παραλαβής προμηθειών Ε.Κ.Π.Ο.Τ.Α
  • Διέγραψε μικροποσά οφειλών από την ύδρευση.
Το Δημοτικό Συμβούλιο συζήτησε την αναγκαιότητα εκπόνησης μελέτης για την ανάπλαση του παραδοσιακού ιστού της Νεάπολης και την δυνατότητα σύναψης προγραμματικής σύμβασης. Για το συγκεκριμένο θέμα θα επανέλθει με νέα απόφασή του αφού προσκομισθούν περισσότερα στοιχεία.

Ενέκρινε επίσης ομόφωνα:

Τις δαπάνες του Δήμου και τη δαπάνη συμμετοχής υπαλλήλων της Οικονομικής Υπηρεσίας σε σεμινάριο, του 2ου τακτοποιητικού Α.Π του έργου «Φωτισμός Κεντρικής Πλατείας Νεάπολης», τον 1ο Α.Π του έργου «Διαμόρφωση αδιεξόδου παρόδου οδού Ηρώων Πολυτεχνείου» και τις αποφάσεις των Νομικών Προσώπων του Δήμου.

Στο θέμα που έβαλε ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Μανόλης Γαρεφαλάκης σχετικά με την αστυνόμευση του Δήμου. Δήμαρχος κ. Νίκος Καστρινάκης συμφώνησε ότι το Α.Τ. Νεάπολης έχει ελλιπή μέσα και διαθέτει λίγους αστυνομικούς κάτι που έχει επισημάνει και εγγράφως στο παρελθόν στα αρμόδια υπουργεία ενώ διαφώνησε με την πρόταση του κ. Γαρεφαλάκη για να συσταθεί επιτροπή η οποία θα αξιολογεί τις παραβάσεις που διαπιστώνουν οι αστυνομικοί, λέγοντας πως αυτό πρέπει να το κάνουν οι ίδιοι. Αποφασίστηκε να γίνει νέο έγγραφο που θα αποσταλεί εκ νέου στα Υπουργεία που εμπλέκονται από την Αντιδήμαρχο κ. Ελένη Μοσχοβιτάκη και τον επικεφαλής της Αντιπολίτευσης κ. Κώστα Πιταροκοίλη στο οποίο θα αναφέρονται οι ελλιπείς συνθήκες αστυνόμευσης και θα αναζητούνται λύσεις.

Τέλος το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης ομόφωνα αποφάσισε ακόμα στα εκτός ημρήσιας διάταξης θέματα μεταξύ άλλων: την έγκριση εκτέλεσης του έργου για την αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων στον Παιδικό Σταθμό και του έργου για την αποκατάσταση των ζημιών από τις θεομηνίες.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos