Δ.Σ. Αγ. ΝικολάουΧωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον και άρα με λίγες αντεγκλήσεις, συνεδρίασε την Τετάρτη (15/9), το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου, Κρήτης.

Προ ημερήσιας διάταξης,

Συμφωνήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο να εκδώσει ψήφισμα για τον θάνατο του Πατριάρχη Αλεξανδρείας.

Για τα αχλάδια του Καθαρού, η δημοπρασία αποδείχτηκε άγονη και άρα αποφασίστηκε, μετά από πρόταση του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Κριτσάς, να γίνει απ’ ευθείας ανάθεση έναντι ποσού 700 €.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάυ, αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα. της Περιφέρειας Κρήτης, για τα οδικά έργα.

Την Πέμπτη (23/9) θα έρθει ο διευθυντής των Τουριστικών Σχολών στον ¶γιο Νικόλαο, για να εξετάσει από κοντά όσα αφορούν την Α.Σ.Τ.Ε.Α.Ν., τα μαθήματα στην οποία θα αρχίσουν στις11 του Οκτώρη.

Στην ερώτηση, για την παραίτηση του αναπληρωτή διευθυντή της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Αγίου Νικολάου, κ. Ζαχαριάδη, ο Δήμαρχος τόνισε ότι έχει στη κατοχή του προσωπική επιστολή του κ. Ζαχαριάδη, της οποίας όμως το περιεχόμενο δεν θέλησε να αποκαλύψει, ποκαλώντας την δυσφορία της αντιπολίτευσης.

Επίσης τέθηκε το θέμα της ρύπανσης που προκαλεί ξενοδοχείο στην θάλασσα στο Βούλισμα του Καλού Χωριού και ενημερώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο για τις μέχρι στιγμής κινήσεις. Σύμφωνα με όσα μας είπε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίο Καλού Χωριού κ. Μανδουράρης, έχει επιβληθεί πρόστιμο στον συγκεκριμένο επιχειρηματία.

Δ.Σ. Αγ. ΝικολάουΠροβλημάτισε επίσης το σώμα, η πληροφορία, ότι οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ, έχουν να πληρωθούν εδώ και ένα χρόνο. Με αφορμή αυτή τη διαπίστωση έγινε κάποια συζήτηση για τα χρέη της Δημοτικής Επιχείρησης Τουριστικής Ανάπτυξης Αγίου Νικολάου και υπήρξε σχετική ένταση ανάμεσα στους Δημοτικούς Συμβούλους. Ο αντιδήμαρχος Σίφης Τζανόπουλος, κατηγόρησε την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, ότι χρέωσε την επιχείρηση, χωρίς λόγο.

Στο θέμα: Έκκριση ανταλλαγής ακινήτου του Δήμου με ακίνητο ιδιοκτησίας Κουρίνου Γεωργίου, ορισμός επιτροπής καταμέτρησης και εκτίμησης των ακινήτων, έγινε υπέρ το δέοντος συζήτηση άνευ λόγου, με αφορμή την θέληση του Δημάρχου να δείξει στο Συμβούλιο τα μέχρι στιγμής σχέδια για το κομμάτι αυτό.

Τελικά ορίστηκε επιροπή αποτελούμενη από τους:

  • Αλεξανδράκη Αλέξανδρο, αντιδήμαρχο
  • Κλώντζα Μανόλη Δημοτικό Σύμβουλο.
  • Κοζυράκη Βασίλειο, επικεφαλής της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου.

Τα υπόλοιπα θέματα, ήσσονος σημασίας, εγκρίθηκαν σχεδόν ομόφωνα.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos