Από τη συνεδρίασηΤην σοβαρή του ανησυχία για τις εκρηκτικές και καταστροφικές διαστάσεις που έχει λάβει στην ευρύτερη περιοχή το φαινόμενο της καλλιέργειας και εμπορίας ναρκωτικών εξέφρασε το Δημοτικό Συβούλιο Νεάπολης στην τελευταία του συνεδρίαση στις 16/11/05.

Το Δημοτικό Συμβούλιο προ ημερησίας διάταξης αποφάσισε ομόφωνα μετά από πρόταση του Δημάρχου κ. Καστρινάκη, την υποβολή σχετικού ψηφίσματος με το οποίο αφενός συγχαίρει και επαινεί τους ασυνομικούς οι οποίοι συμβάλλουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών, αφετέρου ζητά από την ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης να ενισχύσει την στελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών , ώστε να διαλευκανθούν οι υποθέσεις και να τιμωρηθούν παραδειγατικά οι ένοχοι.
Κάνει έκκληση την τοπική κοινωνία σε επαγρύπνηση και ευαισθητοποίηση, ώστε να καταγγέλλονται τέτοια φαινόμενα και να προασπίζονται οι νέοι μας.
Κάλεσε επίσης όλους τους φορείς του Δήμου να κινητοποιηθούν και να εκδηλώσουν τς απόψεις τους και μάλιστα με την διοργάνωση ευρείας σύσκεψης σχετικά με το θέμα στο αμέσως προσεχές διάστημα στον Δήμο Νεάπολης.
Για την προετοιμασία της όρισε τριμελή επιτροπή από Δημοτικούς Συμβούλους.

Στα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης το Δηοτικό συμβούλιο Νεάπολης, ομόφωνα μεταξύ άλλων:

  • Ενέκρινε το πρακτικό εκτίμησης της επιτροπής που είχε συσταθεί για την αγορά οικοπέδων για την ανέγερση του Β΄ Νηπιαγωγείου. Έτσι σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ανέγεσης του και θα λυθεί ένα σοβαρό πρόβλημα που αφορά την σχολική στέγη στον Δήμο Νεάπολης , και μάλιστα λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το οικόπεδο που θα δημιουργηθεί τελικά θα έχει δυνατότητες για επιπλέον χρήσεις.
  • Ενέκρινε την υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση από το Ε.Π. Κρήτης στα πλαίσια του μέτρου 1.5  Προώθηση της κοινωνίας της Πληροφορίας . Εκτός από την υποβολή πρότασης από τον Δήμο Νεάπολης για την Δημιουργία Κέντρου Πρόσβασης για τους πολίτες στο διαδίκτυο (Internet), οι προτάσεις αφορούν και άλλες κατηγορίες πράξεων στον τομέα των ψηφιακών εφαρμογών.
  • Κατένειμε ποσά για λειτουργικές δαπάνες και συντηρήσεις σχολείων. Συζήτησε επίσης αιτήσεις Πολιτιστικών Συλλόγων και αποφάσισε την οικονομική τους ενίσχυση, προκειμένου να προχωρήσουν αιτήματά τους σχετικά με την αναπτυξιακή προσπάεια των Δημοτικών Διαμερισμάτων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης επίσης αποφάσισε την έκδοση του βιβλίου του εκπαιδευτικού κ. Γιώργου Μαμάκη με τίτλο :1905-2005 εκατό χρόνια από την επανάσταση του Θερίσου. Τεκμήρια ιστορίας των γεγονότων που έλαβαν χώρα στον νομ Λασιθίου.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos