Για την περιβόητη υπόθεση της ελεγχόμενης τουριστικής ανάπτυξης σε κάποια σημεία του νομού Λασιθίου, αναφέρεται η Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος.

Στο νέο αναπτυξιακό νόμο (3299/2004), όπου καθορίζονται τα κίνητρα για τις επενδύσεις και ειδικώς για το νομό Λασιθίου αναφέρεται το υπουργείο τουριστικής ανάπτυξης ως εξής: ως « περιοχή ελέγχου τουριστικής ανάπτυξης» όπου επιτρέπεται η ανέγερση ξενοδοχείων μόνο 5* (ΑΑ) αι 4* (Α) τάξης, ορίζονται οι περιοχές του νομού Λασιθίου, Βρουχάς, Ελούντα, Αγίου Νικολάου, Καλού Χωριού και παραλιακό τμήμα Κριτσάς.

Είναι η γνωστή ιστορία με τα 20 στρέμματα που ταλανίζει τον τόπο και τον έχει καταδικάσει σε στασιμότητα.

Αγανάκτηση, έκπληξη, απορία, οργή, γέλιο……

Τι να κάνουμε;

Έχει ειπωθεί πολλές φορές, έχουν γίνει υπομνήματα, υπάρχουν αποφάσεις συμβουλίων, συλλόγων, έχει μεταφερθεί σε γραμματείς, διευθυντές και υπουργούς, έχουμε πάρει υποσχέσεις αλλά ……….

Κάι γίνεται στο τέλος και δυνάμεις προφανώς ισχυρότερες αγνοούν το νομό, τους φορείς, την ανάπτυξη. Αυτά περί προγραμμάτων, αποκέντρωσης, ιδεολογιών κλπ είναι μάλλον παραμύθια για τους ιθαγενείς κατοίκους του νομού.

Αλήθεια τι λένε όλοι οι κατά καιρούς εκπρόσωποι γι ατή την κοροϊδία και εξαπάτηση;

Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό και αφορά την ανάπτυξη και τις οικονομικές προοπτικές του τόπου, επειδή δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε κανέναν πλέον, επειδή κινδυνεύει η οικονομική πορεία της περιοχής, προτείνουμε:

Τη σύγκληση συμβουλίου νομού με όλους τους αρμόδιους με θέμα:

«Οργάνωση της αντίδρασης για την ανατροπή της επαίσχυντης απόφασης».

Λασίθι 3 Μαρτίου 2005

Η Νομαρχιακή Επιτροπή

Του Οικονομικού Επιμελητηρίου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos