Η κατολίσθηση 8 μήνες μετάΜε τη συνήθη τακτική, αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, συνεδρίασε την Παρασκευή (12/11), το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λασιθίου, με μοναδικό θέμα: «Τρόποι αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, λόγω της κατάπτωσης των βράχων, στο δεύτερο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Αγίου Νικολάου – Ηρακλείου».

Και υπό κανονικές συνθήκες, εάν η συνεδρίαση είχε κυλήσει χωρίς αντιπολιτευτικές κορώνες, θα είχε τελειώσει σε λογικό χρονικό διάστημα. Όμως άρχισαν τα, «εσείς ήσασταν 20 χρόνια κυβέρνηση, δεν κάνατε τίποτα», «μάλιστα κύριε κυβερνητικέ εκπρόσωπε», «θα πάρετε θέση, θέλετε, δε θέλετε», «τι έχει πάρει ο νομός στους μήνες που κυβερνά η Ν.Δ..» κλπ. κλπ. κλπ.

Προεδρείο Νομαρχιακού ΣυμβουλίουΕπί της ουσίας, ο νομάρχης αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στο ιστορικό αυτής της κατολίσθησης και πως, έχει μείνει στο ίδιο σημείο αρκετούς μήνες, ενώ οι υποσχέσεις δίδονταν και ξεχνιόνταν. Με πιο πρόσφατη την υπόσχεση Περιφερειάρχη ότι τις πρώτες μέρες του Νοέμβρη, θα ερχόταν ο εργολάβος για το έργο.

Παρά τον καυγά, πάντως, το Νομαρχακό Συμβούλιο κατάφερε να εκδώσει ομόφωνο ψήφισμα με το οποίο, αφού αναφέρει ότι έχει παρέλθει ανεπίτρεπτα μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να αποκαθίσταται η κατολίσθηση, προειδοποιεί ότι εάν δεν εγκατασταθεί άμεσα ο εργολάβος, τότε θα υπάρξουν δυναμικές κινητοποιήσεις.

Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος έχει όπως ακολουθεί:

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λασιθίου διαμαρτύρεται έντονα για την πολύμηνη αδιαφορία της Περιφέρειας Κρήτης, παρά τα συνεχή διαβήματα του κ. Νομάρχη, να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της κατολίσθησης του βραχώδους πρανούς στο 2ο Χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αγίου Νικολάου – Ηρακλείου.
Επειδή πρόκειται για οδό με μεγάλη κυκλοφορία και λόγω του γεγονότος ότι αναπτύσσονται υψηλές ταχύτητες, η κατάσταση, όπως εμφανίζεται σήμερα, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων και των επιβατών τους.
Κρίνεται κατά συνέπεια επιτακτική η ανάγκη για άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης, ώστε να αποφύγουμε δυσάρεστα γεγονότα κατά την περίοδο του χειμώνα. Σε περίπτωση παράτασης της απαράδκτης αυτής κατάστασης, το Ν.Σ. θα επανέλθει και με νεώτερη απόφασή του θα αποφασίσει για παραπέρα ενέργειές του. Υπενθυμίζουμε επίσης σε κάθε αρμόδιο ότι ανάλογο φαινόμενο επαναλαμβάνεται επί σειρά ετών και στα πρανή της Εθνικής Οδού προς Ηράκλειο, μετά την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου στο Σεληνάρι και το οποίο χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.
Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στον Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε κ. Γεώργιο Σουφλιά, στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκα και να κοινοποιηθεί στους Βουλευτές, την ΤΕΔΚ, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λασιθίου και στα Μ.Μ.Ε..

Print Friendly, PDF & Email

Από manos