Βαγγελιώ ΣχοιναράκηΤις μεγάλες διακυμάνσεις των τιμών των καυσίμων προς τα πάνω που φθάνουν μέχρι και τα εννέα λεπτά που παρατηρούνται στα πρατήρια του ν. Ηρακλείου σε σύγκριση με αυτά τν υπόλοιπων νομών της Κρήτης αλλά και της Ελλάδας, φέρνει ξανά στη Βουλή και στον Υπουργό Ανάπτυξης η κ. Σχοιναράκη.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Γνωρίζετε ότι οι τιμές των καυσίμων το τελευταίο διάστημα έχουν φθάσει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών και προκαλούν σημαντική απώλεια εισοδήματος στους καταναλωτές. Ο διπλασιασμός της τιμής από το διυλιστήριο έως το πρατήριο, ιδιαίτερα στην Κρήτη έχει δημιουργήσει την εντύπωση ότι υπάρχει κύκλωμα που διακινεί τα καύσιμα στην Κρήτη που αυξάνει ακόμη περισσότερο τις τιμές και την αναταραχή στην αγορά των πετρελαιοειδών στο νησί Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνται οι μεγάλες διακυμάνσεις τιμών προς τα πάνω που φθάνουν μέχρι και τα εννέα λεπτά που παρατηρούνται στην τιμή της αμόλυβδης στα πρατήρια του ν. Ηρακλείου σε σύγκριση με αυτά των υπόλοιπων νομών της Κρήτης αλλά και της Ελλάδας. Τα παραπάνω, σας τα είχα επισημάνει και τον περασμένο Μάη. Δυστυχώς το Υπουργείο δεν μπόρεσε να ελέγξει τις τιμές. Επειδή στην Κρήτη, η αγορά φαίνεται να είναι εκτός ελέγχου γεγονός που επιδρά αρνητικά στη συνολική οικονομία του νησιού, δημιουργώντας τοπικό πληθωρισμό, αύξηση του κόστους παραγωγής και μείωση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων Επειδή οι τιμές διεθνώς έχουν μειωθεί κατά 35% και δεν υπάρχει αντίστοιχη μείωση των τιμών στην Ελλάδα Επειδή η κυβέρνηση υποσχόταν προεκλογικά τον έλεγχο της ακρίβειας στα βασικά καταναλωτικά προϊόντα ενώ τώρα φαίνεται να παραμένει θεατής αφήνοντας την αγορά να ρυθμίσει τις τιμές και τους πολίτες εκτεθειμένους στην κερδοσκοπία.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός,

1. Προτίθεται να παρέμβει και με ποιο τρόπο για να ελέγξει τις τιμές και την ποσότητα των καυσίμων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία

2. Με ποιο τρόπο θα αντιμετωπίσει τις αυξημένες τιμές στο ν. Ηρακλείου και στην Κρήτη γενικότερα.

www.shinaraki.gr

Print Friendly, PDF & Email

Από manos