Να αντιδράσει έντονα στην απόφαση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων για το σκέπαστρο του κολυμβητηρίου αποφάσισε με ψήφισμα του το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου, στη συνεδρίαση της Τετάρτης (23/2).

Μετά από πολύωρη συζήτηση και αρκετές απόψεις, το Συμβούλιο, εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα, σύμφωνα με το οποίο:

  • Προχωρεί κανονικά και σύμφωνα με τον Προγραμματισμό του στην άμεση δημοπράτηση του έργου, σύμφωνα με την κείμενη Νομοθεσία.
  • Επιτροπή θα συναντηθεί με την Υπουργό Παιδείας.
  • Ζητά από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του Νομού να συμπαρασταθούν στο έργο του Δήμου, να συνοδεύσουν την επιτροπή στην επίσκεψη της στην κυρία Υπουργό και να κάνουν όλες τις απαραίτητες κοινοβουλευτικές ενέργειες για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου και
  • Καλεί τους φορείς του Δήμου και την Τοπική Κοινωνία σε ετοιμότητα για δυναμική κινητοποίηση και αντίδραση στην απευκταία περίπτωση που το έργο δεν υλοποιηθεί άμεσα.

Διαβήματα διαμαρτυρίας για το ίδιο θέμα εξέδωσαν τόσο ο Ναυτικός Όμιλος Αγίου Νικολάου, όσο και το σχολικό συμβούλιο του 1ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Κατά την συνεδρίασή του στις 23 Φβρουαρίου 2005 και προ ημερησίας διάταξης και αφού ενημερώθηκε από τον κ. Δήμαρχο ότι η Ο.Σ.Κ. Α.Ε. με το αριθμ. ΕΓ.38.Τ1/3735/17-2-2005 έγγραφο της ζητά από το Δήμο την ανάκληση της διακήρυξης δημοπράτησης του έργου «κέλυφος του κλειστού κολυμβητηρίου Αγίου Νικολάου Νομού Λασιθίου Κρήτης» κι μετά από διαλογική συζήτηση αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Θεωρεί το συγκεκριμένο έγγραφο απαράδεκτο, παράνομο, μονομερές και ως ανύπαρκτο για το Δήμο Αγίου Νικολάου που δεσμεύθηκε με υπογραφή Προγραμματική Σύμβασης μεταξύ της Ανώνυμης Εταιρείας Ο.Σ.Κ. και του ιδίου για την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου και που τήρησε τις δεσμεύσεις του στο ακέραιο.

Προχωρεί κανονικά και σύμφωνα με τον Προγραμματισμό του στην άμεση δημοπράτηση του έργου, σύμφωνα με την κείμενη Νομοθεσία.

Την μετάβαση διαπαραταξιακής επιτροπής αποτελούμενης από τον Δήμαρχο τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον επικεφαλής της μειοψηφίας, στο Υπουργείο Παιδείας για ενημέρωση της κ. Υπουργού, που είναι και η μόνη κατά τον Νόμο αρμόδια να τροποποιήσει ή να ακυρώσει πράξη Υπουργού, κάτι που απερίσκεπτα και παράνομα έπραξε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ο.Σ.Κ. Α.Ε. κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας και νομιμότητας.

Η φραστική, για την ώρα, επίθεση του Διευθύνοντα Συμβούλου της Ο.Σ.Κ. Α.Ε. κατά του Νομού Λασιθίου, πως τάχα ο Νομός αρκετά πήρε τα τελευταία επτά χρόνια με τον κ. Μπαλτά, προκάτοχό του στη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου μας βρίσκει κάθετα αντίθετους γιατί είναι σε όλους γνωστό το μεγάλο αναπτυξιακό έλλειμμα του Νομού μας.

Να καλέσει τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του Νομού να συμπαρασταθούν στο έργο του Δήμου, να συνοδεύσουν την επιτροπή στην επίσκεψη της στην κυρία Υπουργό και να κάνουν όλες τις απαραίτητες κοινοβουλευτικές ενέργειες για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου και…..

Να καλέσει τους φορείς του Δήμου και την Τοπική Κοινωνία σε ετοιμότητα για δυναμική κινητοποίηση και αντίδραση στην απευκταία περίπτωση που το έργο δεν υλοποιηθεί άμεσα .

Στα υπόλοιπα θέματα:

Όσον αφορά στην παρουσία του επικεφαλής της μειοψηφίας Αντώνη Ζερβού, σύμφωνα με όσα είπε ο Δήμαρχος, ο κύριο Ζερβός θα αποφασίσει για τη στάση του μέχρι το επόμενο συμβούλιο. Όσο για τον θέμα του φράγματος Αποσελέμη, ο Δήμαρχος, περιορίστηκε να πει ότι απλά συμμετείχε στη συζήτηση που έγινε στο Ηράκλειο, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες και χωρίς κανείς άλλος από τους συμβούλους να αναρωτθεί ούτε καν για προβληματισμό.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos