Η αφίσσαΟ Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Αγίου Νικολάου παραχώρησε τη Τετάρτη (17/9), συνέντευξη Τύπου για το 6ο Ετήσιο Φεστιβάλ Καλών Τεχνών TOUCH 2008. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ TOUCH 2008 διοργανώνεται τριήμερο εκδηλώσεων στις 19, 20 & 21 Σεπτεμβρίου 2008. Ο Πρόεδρος του ΠΟΔΑΝ κ. Μανόλης Θραψανιώτης ευχαρίστησε την κ. Ινγκα Πεδιαδίτη, υπεύθυνη της Δημοτικής Πινακοθήκης Αγίου Νικολάου, την κ. Πόπη Θραψανιώτη εικαστικό και υπεύθυνη για τα καλλιτεχνικά δρώμενα του Φεστιβάλ, την κ. Κρίστυ Μέγγου η οποία στήριξε εθελοντικά την προσπάθεια αυτή και είναι από τους βασικούς συντελεστές ούτως ώστε το TOUCH να μπει υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και τον κ. Αντρέα Χουρδάκη , μουσικός , ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη μουσική εκδήλωση του Σαββάτου.

Το θέμα του Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού αυτή τη χρονιά είναι METAMORPHOSIS και η συμμετοχή των ενδιαφερομένων φέτος ήταν πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.
Η επιλογή των έργων που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό έγινε από την παρακάτω κριτική επιτροπή: Μάρκος Γεωργιλαδάκης, λέκτορας στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στο τμήμα της γλυπτικής, Ιωάννα Δελφίνο, χαράκτρια, ζωγράφος, καθηγήτρια στα Τ.Ε.Ι. Αθηνών στο τμήμα διακοσμητικών εφαρμογών και Μάνος Δούκας, καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο ΑΚΤΟ.
Τα έργα που επιλέχτηκαν είναι 47 και οι καλλιτέχνες που θα λάβουν μέρος είναι 42. Τα έργα των καλλιτεχνών θα εκτεθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη του Αγίου Νικολάου από τις 19 Σεπτεμβρίου 2008 έως τις 3 Οκτωβρίου 2008.

Μέλη του ΠΟΔΑΝ και της οργανωτικής επιτροπής

Από τη συνέντυξη

Την ημέρα των εγκαινίων, στις 19 Σεπτεμβρίου 2008, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του ‘’Πανελλήνιου Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού’’ και θα απονεμηθούν τα βραβεία. Τα τρία καλύτερα έργα θα λάβουν τα χρηματικά βραβεία 1500 €, 1000 € και 500€ ευρώ αντιστοίχως.
Το τριήμερο των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στις 19-20 & 21/09/2008 περιλαμβάνει: την Προβολή ταινίας του Άγγελου Σπάρταλη, Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής με θέμα «Επαφή με τον Πολιτισμό» σε συνεργασία με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, στη γραφική Λίμνη της πόλης μας, Συναυλία Rock – Soul – Blues με τους Emily McWilliam’s Desert Soul από την Σουηδία και Γλυπτική στην άμμο στην κοσμικότερη παραλία της πόλης μας στον «Αλμυρό».

Από τον Δήμο Αγίου Νικολάου.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: