Σφυράκης, Τσόκας, Πλακιωτάκης

Από τη συνάντηση

Τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκα επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας (15/9) στα γραφεία της Περιφέρειας ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και συζήτησαν θέματα που αφορούν τον Νομό Λασιθίου. Μετά την συνάντηση ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε: «Έχω δηλώσει πολλές φορές ότι πρώτα και πάνω απ όλα είμαι βουλευτής Λασιθίου. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι με απασχολεί η ανάπτυξη του Νομού Λασιθίου, με απασχολεί η αντιμετώπιση των προβλημάτων του Νομού Λασιθίου και η πολιτική έχει νόημα και αξία όταν ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα.

Μέσα στα πλαίσια λοιπόν αυτά και στα πλαίσια των τακτικών επαφών μας αλλά και συνεργασίας με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε θέματα που απασχολούν συνολικά αλλά και ειδικότερα τον νομό Λασιθίου. Μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στην αρχή ουσιαστικά της Δ΄ Προγραμματικής Περιόδου και αυτό πρακτικά σημαίνει σωστό προγραμματισμό, ωριμότητα μελετών, ιεράρχηση στόχων, και αυτό ουσιαστικά κάναμε αυτήν την ώρα, πάντοτε βέβαια σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, με τα κύτταρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διότι αυτοί ουσιαστικά βάζουν τους στόχους και βεβαίως υπάρχει πολιτική βούληση να προχωρήσουν όλα αυτά τα μεγάλα έργα που λέμε για τον νομό Λασιθίου. Συγκεκριμένα συζητήσαμε για τα εγγειοβελτιωτικά έργα που απασχολούν τον Νομό, εξετάσαμε ποια έργα είναι σε εξέλιξη αλλά και ποια έργα έχουν την απαιτούμενη ωριμότητα για να μπορούν να ενταχθούν στην Δ΄ Προγραμματική Περίοδο όπως και τα μεγάλα έργα υποδομής, υποδομές σε οδικούς άξονες, σε λιμάνια, αεροδρόμιο. Είναι κρίσιμα μεγέθη και πιστεύω ότι είναι τώρα η ευκαιρία, συνολικά αγωνιζόμενοι όλοι οι φορείς του Νομού Λασιθίου να δώσουμε λύσεις σε αυτά τα χρόνια προβλήματα. Είναι γεγονός ότι ο Νομός Λασιθίου υστερούσε μέχρι πρότινος σε ανάπτυξη σε σχέση με τους υπόλοιπους Νομούς της Κρήτης , όμως την προηγούμενη τετραετία αλλά και την νέα τετραετία έχουμε βάλει τις βάσεις έτσι ώστε όχι μονάχα να καλύψουμε το έλλειμμα ανάπτυξης που υπάρχει αλλά να δώσουμε μια νέα δυναμική στο Νομό μας».

Δηλώσεις του Γ.Γ.
«Σήμερα συναντηθήκαμε στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης με τον υπουργό τον κ. Πλακιωτάκη που μετά από δικό του αίτημα εξετάσαμε τα θέματα του Νομού Λασιθίου. Τα θέματα του Νομού Λασιθίου όπως ξέρετε, είναι αρκετά μεγάλα και είναι και πολλά σε αριθμό. Αξίζει να πω τα θέματα που καλύψαμε: Θέματα που έχουν να κάνουν με την οδοποιία, με τη διαχείριση υδάτων και βέβαια έχουμε να αντιμετωπίσουμε και κάποιες παλιές στρεβλώσεις του Καποδίστρια 1. Και για να μην τρέξει το μυαλό πολύ μακριά να σας πω ότι αυτό αφορά στην κοινότητα Βραχασίου η οποία έχει κάποια προβλήματα χρηματοδοτήσεων και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε όσο μπορούμε".

Από τη Περιφέρεια Κρήτης.

Print Friendly, PDF & Email
Τσόκας, Πλακιωτάκης

Από τη συνάντηση

Τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης Σεραφείμ Τσόκα επισκέφτηκε το Σάββατο (3/5) ο υφυπουργός Αμύνης κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και συζήτησαν για τα αναπτυξιακά θέματα Κρήτης και ειδικότερα του Νομού Λασιθίου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πλακιωτάκης μετά τη συνάντηση μεταξύ άλλων ανέφερε: Στα πλαίσια των τακτικών μας επαφών, είχα την δυνατότητα να συνεργαστώ με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης κυρίως για αναπτυξιακά θέματα του Νομού Λασιθίου ενόψει της Δ΄ Προγραμματικής Περιόδου.

Περισσότερα

Print Friendly, PDF & Email

Από manos