Από το συνέδριο, στο ΗράκλειοΤο 6ο Μαθητικό Συνέδριο για το Περιβάλλον με θέμα «Αειφορικά Σχολεία», που διοργάνωσε η περιβαλλοντική οργάνωση «ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΘΑΡΗ» και το οποίο έχει ενταχθε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Life με τίτλο SB Med ( Sustainable Buildings in the Mediterranean Region ), πραγματοποιήθηκε την 1η Μαρτίου, στο Αμφιθέατρο ΠΕΚ, στο Ηράκλειο Κρήτης για πρώτη φορά στα έξι χρόνια διοργάνωσης του θεσμού και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν 200 μαθητές, από διάφορα σχολεία που εξέφρασαν δυναμικά τις απόψεις τους και τους προβληματισμούς τους και άγγιξαν όλα τα φλέγοντα περιβαλλοντικά θέματα που σχετίζονται με τα Αειφορικά Σχολεία.  

Τα σχολεία που συμμετείχαν στο 6ο Μαθητικό Συνέδριο: 2ο ΤΕΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΛΕΣΩΝ, 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ ΠΕΔΙΑΔΟΣ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓ. ΜΥΡΩΝΑ, ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ, 7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, 5ο ΤΕΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, 13ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ "ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ", ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΛΙΩΝ .

Το Συνέδριο άνοιξε με την ομιλία της η Πρόεδρος της Οργάνωσης κυρία Κάρλα Μπάερ Μανωλοπούλου, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν, ο κ. Γεώργιος Παρασίρης Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου, ο κ. Αντώνης Σανουδάκης Προϊστάμενος Περιφερειακής Δ/νσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, η κ. Σφακιανάκη, Υπεύθυνη Β/θμιας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ο κ. Γεώργιος Τζωρμπατζάκης Προϊστάμενος Β/θμιας Ν. Ηρακλείου και η κα Κατερίνα Βορεάδου από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Χαιρετισμό για το 6ο Μαθητικό Συνέδριο απέστειλε και ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Ιωάννης Κουράκης.

Η Περιβαλλοντική Οργάνωση «Ελλάδα Καθαρή» καθιέρωσε από το έος 2000 το Ετήσιο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο με σκοπό την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και την συμμετοχή των νέων σε περιβαλλοντικά θέματα. Έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί με τεράστια επιτυχία πέντε κατά σειρά Μαθητικά Συνέδρια με θέματα: «Περιβάλλον & Ολυμπιάδα 2004», Η Πόλη που θα ήθελα να ζω», «Η Γειτονιά μου, παρεμβαίνω και ζω», «Νερό – Σταγόνα Ζωής» και «Καθαρές Μορφές Ενέργειας».

Το 6ο Μαθητικό Συνέδριο, πραγματοποιείται στις εξής πόλεις:

  • Αθήνα (πραγματοποιήθηκε)
  • Θεσσαλονίκη (πραγματοποιήθηκε)
  • Ηράκλειο Κρήτης (πραγματοποιήθηκε)
  • Πάτρα
  • Βόλο
  • Πύργο Ηλείας

Το 6ο Μαθητικό Συνέδριο για το Περιβάλλον τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάων

Print Friendly, PDF & Email

Από manos