Νομαρχιακό Συμβούλιο ΛασιθίουΜε ένταση και πάλι, ξεκίνησε τη συνεδρίαση του το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λασιθίου, της Τρίτης 8 Φεβρουαρίου 2005 μετά την εμμονή του Λασίου Κοινού, να λάβει το λόγο για το θέμα του Αθερινόλακκου και την άρνηση του προέδρου να δώσει το λόγο αφού η διακοπή την προηγούμενη φορά είχε γίνει κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Το Λάσιον Κοινόν, τελικά, αποχώρησε από τη συνεδρίαση, ενώ απουσίαζε ο Κώστας Ζουράρις.

Τελικά το Συμβούλιο συνεχίστηκε χωρίς την παρουσία της μειοψηφίας και για το λόγο αυτό θέματα όπως η ενημέρωση για το Οδικό Δίκτυο του νομού, αναβλήθηκε. Όμως το συμβούλιο κατά πλειοψηφία εμμένει σε παλιότερο ψήφισμα του για τη μη αύξηση ισχύος του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού στον Αθερινόλακκο.

Λάσιον ΚοινόνΝα σημειώσουμε εδώ, ότι σύμφωνα με σχετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αποχώρηση παράταξης από συνεδρίαση, σημαίνει ότι οι συγκεκριμένοι αποχωρήσαντες ψηφίζουν αρνητικά για όλα τα μετέπειτα θέματα.

Λίγο μετά, ο Νομαρχιακό Σύμβουλος Γ. Ζερβάκης, παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας από την προεδρεία της επιτροπής ενέργειας του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Επίσης ενημερώθηκε το σώμα για τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων βιολογικών καθαρισμών σε διάφορα σημεία του νομού, συζητήθηκε πρόταση για κατ΄ εξαίρεση λειτουργία λατομείου στο Οροπέδιο Λασιθίου μετά από αίτημα του Δημάρχου Οροπεδίου και ορίστηκαν νομαρχιακοί σύμβουλοι σε διάφορες επιτροπές.

Εκτός ημερήσιας διάταξης, αντιπροσωπεία φορέων από τις Τάπες, ενημέρωσε το Νομαρχιακό Συμβούλιο για τα προβλήματα που θα δημιουργήσει η λατομική ζώνη, στην ευρύτερξ περιοχή Ταπών. Κριτσάς και Λακωνίων, ζητώντας να αναθεωρηθεί το όλο εγχείρημα. Ζτήθηκε από το Νομαρχιακό Συμβούλιο να συζητηθεί το πρόβλημα, ως κανονικό θέμα, κάτι που το Ν.Σ. θα εξετάσει.

Πρ. Νομ. Συμβ. Θεόδωρος ΠατεράκηςΝα υπενθυμίσουμε ότι η συνεδρίαση αυτή προήλθε από τη διακοπείσα συνεδρίαση της 28ης Ιανουαρίου, μετά τη γνωστή φράση Ζουράρι.

Διαβάστε επίσης:

Λάσιον Κοινόν για διακοπή Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Απαντήσεις  Νομάρχη Λασιθίου και Νομαρχιακής Πα.Σο.Κ., στο Λάσιον Κοινόν.

Νο.Δ.Ε. Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας: Διυλίουν τον κώνωπα….

Print Friendly, PDF & Email

Από manos