Βίβιαν Ρέντινγκ Απ’ ότι φαίνεται, πέρασε στα ψιλά, ή απαρατήρητη, η συνέντευξη της επιτρόπου για θέματα ΜΜΕ και τεχνολογίας, Βίβιαν Ρέντινγκ στο περιοδικό «Ε» της Ελευθεροτυπίας, την Κυριακή (6/2).

Στο ερώτημα του δημοσιογράφου:

Πολλούς, όμως, οι νέες τεχνολογίες τους τρομοκρατούν…η κυρία Ρέντιγκ απαντά:

«Ω, ναι! Όπως όλοι τρομοκρατήθηκαν όταν είδαν το πρώτο τρένο να έρχεται πάνω τους!» Γελά πολύ, αλλά μιλά σοβαρά. «Ναι, υπάρχουν προβλήματα, ασφαλείας κυρίως. Γι’ αυτό έχουμε δημιουργήσει τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια Δικτύτων και Πληροφοριών ( ENISA ). Και ελπίζω ότι οι Ελληνικές αρχές θα είναι έτοιμες να λειτουργήσουν τον ENISA . Ο χρόνος όμως περνά. Η Κρήτη, όπου θα είναι η έδρα του, δεν είναι ακόμη έτοιμη να τον υποδεχτεί. Δεν μπορούσαμε να περιμένουμε πότε θα ετοιμαστείτε και επειδή χρειαζόμαστε τις υπηρεσίες του, δεν είχα άλλη επιλογή από το να λειτουργήσει άμεσα στις Βρυξέλλες. Όταν οι Ελληνικές αρχές θα είναι έτοιμες, τότε, αύριο το πρωί, ο ENISA , θα μεταφερθεί στη Κρήτη.

Δυστυχώς είναι η αλήθεια. Οι Κρητικοί Ευρωβουλευτές, μαζί με τον Γιώργο Χατζημαρκάκη του FBT , έδωσαν λυσσαλέο αγώνα για να γίνει το Ηράκλειο η έδρα του ENISA . Και το πέτυχαν. Αλλά οι Ελληνικοί ρυθμοί λειτουργίας διαδικασιών είναι απελπιστικοί. Όμως, να ‘χουμε υπ’ όψιν μας ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, δεν θα περιμένουν επ’ αόριστον να μας έλθει η όρεξη……

Print Friendly, PDF & Email

Από manos