εμπρός από το αεροσκάφος της Aegean, νομάρχης, δήμαρχος και στελέχη της εταιρείας και του αεροδρομίουΤο Δημοτικό Αερολιμένα Σητείας επισκέφθηκαν την Τρίτη 18/08/2009 ο Δήμαρχος Σητείας κ. Ν. Κουρουπάκης, ο Νομάρχης Λασιθίου κ. Σ. Αναστασάκης , ο Αντινομάρχης Λασιθίου κ. Θ. Πατεράκης και ο Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Εμμ. Τσιφετάκης μετά από πρόσκληση της αεροπορικής εταιρείας AEGEAN Airlines.

Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση από τον κ. Ιωσήφ Μαστοραντωνάκη, Διευθυντή  Διοίκησης & Υπηρεσιών εδάφους της AEGEAN Airlines για την απόφαση της εταιρείας να συμμετάσχει στο διαγωνισμό ανάληψης άγονων γραμμών.

Επίσης, έγινε ενημέρωση από τον Αερολιμενάρχη  κ. Δημήτρη Βερίγο για την κίνηση του αερολιμένα. Τονιστήκαν οι αυξητικές  τάσεις τόσο σε αριθμό πτήσεων, που υπερβαίνουν τις 200 μηνιαίως, όσο και στον αριθμό των επιβατών που εξυπηρετούνται .

Στα πλαίσια της προετοιμασίας της, η AEGEAN Airlines, θα εκτελέσει εκπαιδευτικές/δοκιμαστικές πτήσεις προς τον Δημοτικό Αερολιμένα Σητείας με αεροσκάφη  AVRO RJ 100 (χωρητικότητας 112 θέσεων) και ATR 72-500 (χωρητικότητας 68 θέσεων).

Ο Δήμαρχος Σητείας, κ. Κουρουπάκης δήλωσε σχετικά, « Ενημερωθήκαμε σήμερα , από επιτελείς της AEGEAN Airlines, για την διάθεση τους να εντάξουν τη Σητεία στους προορισμούς της. Το ενδιαφέρον που δείχνουν οι αεροπορικές εταιρείες αλλά και η μεγάλη κίνηση που έχει ο Δημοτικός Αερολιμένας Σητείας καθιστά επιτακτική ανάγκη την άμεση ολοκλήρωση των κτιριακών υποδομών και την στελέχωση των αναγκαίων υπηρεσιών εδάφους για να εκπληρώσει ο Αερολιμένας Σητείας τον αναπτυξιακό του σκοπό».

Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: