ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Σεραφείμ Τσόκας με τον πρόεδρο της Παγκρητικής Θεόδωρο ΜανουσάκηΕθιμοτυπικές επισκέψεις στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης Σεραφείμ Τσόκα και στη Νομάρχη Ηρακλείου Βαγγελιώ Σχοιναράκη, πραγματοποίησε τη Παρασκευή (21/8) ο νεοεκλεγείς από το πρόσφατο 41ο συνέδριο πρόεδρος της Παγκρητικής Αμερικής, Θεόδωρος Μανουσάκης. Τον συνόδευαν ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών κ. Γιώργος Αεράκης   και ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου κ. Γιάννης Νάθενας.

Ο Περιφερειάρχης συνεχάρη το νέο πρόεδρο ο οποίος ευχαρίστησε για την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στους απόδημους Κρητικούς.

Από την πλευρά του ο κ. Αεράκης ευχαρίστησε  τον Γενικό Γραμματέα  τονίζοντας ότι είναι πάντα αρωγός στις προσπάθειες του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών και όπως είπε του ανέπτυξαν διάφορα ζητήματα για την οργάνωση του επόμενου Συνεδρίου των «Κρητών Όπου Γης»  που θα πραγματοποιηθεί  το 2010 στο Νομό Λασιθίου ζητώντας την στήριξη της Περιφέρειας.

Αμέσως μετά ο Γ.Γ. δήλωσε:

Σήμερα είχα την χαρά να συνεργαστώ  με ένα πολύ καλό μου φίλο ο οποίος τυγχάνει να είναι και Πρόεδρος πλέον της Παγκρητικής Αμερικής. Είναι ο Θόδωρος Μανουσάκης, ένας άνθρωπος επιτυχημένος στην Αμερική. Είναι άνθρωπος που   «βγάζει» Ελλάδα σε κάθε κίνησή του και του εύχομαι να είναι σιδεροκέφαλος γιατί έχει πολύ δουλειά μπροστά του τα χρόνια που θα μείνει στο τιμόνι της Παγκρητικής.

Διαδέχεται τον άλλο φίλο Μανόλη Βεληβασάκη με την διοίκηση του οποίου κάναμε την μεγάλη εκδήλωση το καλοκαίρι.

Εγκαινιάζουμε την συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με το νέο Δ.Σ. της Παγκρητικής τον επόμενο Νοέμβριο με την μεγάλη έκθεση που θα γίνει από το Ωνάσειο Ίδρυμα και αφορά τις βυζαντινές εικόνες της Κρητικής Σχολής και παράλληλα πίνακες του EL GRECO. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν παράλληλες εκδηλώσεις και στην Ουάσιγκτον για την Κρητική Διατροφή, τα Κρητικά κρασιά κ.α.

Θέλω να πιστεύω ότι θα προχωρήσει η σκέψη που έχουμε και είμαι σίγουρος πως όλοι οι φορείς της Κρήτης θα συνεργαστούμε ώστε να υπάρξει μια αντιπροσωπεία να προωθήσει όσο το δυνατόν καλύτερα την κουλτούρα της Κρήτης και τα προϊόντα του νησιού.

Μο πρόεδρος της Παγκρητικής με τη Νομάρχη Ηρακλείουετά τη συνάντηση στη Νομαρχία, η Νομάρχης Ηρακλείου Βαγγελιώ Σχοναράκη δήλωσε:

«Συναντηθήκαμε σήμερα με τον νέο πρόεδρο της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, τον Θόδωρο τον Μανουσάκη. Θέλω από καρδιάς να του ευχηθώ καλή δύναμη στη διαδρομή που ξεκινά. Η Παγκρητική πρόσφερε πολλά στους Κρήτες μετανάστες σε δύσκολες εποχές και συνεχίζει να προσφέρει και στις νεότερες γενιές, προσπαθώντας να τις μπολιάσει με την Κρήτη, για να μην αποκοπούν οι δεσμοί τους με το νησί.

Μιλήσαμε για θέματα συνεργασίας μας, που προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα, με πρώτο σταθμό την έκθεση που θα γίνει στην Αμερική με εικόνες από την κρητική αγιογραφία. Η εκκλησία της Κρήτης στήριξε δυναμικά αυτήν την πρωτοβουλία της Παγκρητικής και του Ωνασείου Ιδρύματος. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Νοέμβριο και η έκθεση θα διαρκέσει περίπου ένα χρόνο. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό που θα υπάρχει εκεί για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα μια σφραγίδα της Κρήτης.

Παράλληλα συζητάμε για  το σημαντικό πλεονέκτημα της κρητικής διατροφής και των κρητικών παραδοσιακών προϊόντων και για τον τρόπο με τον οποίο θέλουμε να περάσουμε το κρητικό διατροφικό πρότυπο τόσο την Αμερική όσο και στην παγκόσμια κοινότητα. Μας βοηθάει αρκετά σε αυτό η Ένωση και η συνεργασία μας συνεχίζεται δυναμικά και μάλιστα με πολύ στέρεα βήματα».

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: