από τη τελετή, αριστερά: Γιάννης Μελισσουργάκης, δεξιά ο νέος λιμενάρχης Σπύρος ΑγγελάκηςΔιάχυτο ήταν το κλίμα συγκίνησης κατά τη τελετή παράδοσης  – παραλαβής από τον απερχόμενο λιμενάρχη Γιάννη Μελισσουργάκη στον μέχρι πρότινος υπολιμενάρχη και νέο επικεφαλής του λιμεναρχείου Αγίου Νικολάου, Σπύρο Αγγελάκη. Και διότι ο κ. Μελισσουργάκης αποχώρησε από το σώμα μετά από 32 χρόνια υπηρεσίας και διότι 14 από τα οποία έφερε σε πέρας το Άγιο Νικόλαο.
Γι’ αυτό άλλωστε ήταν πολλοί όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή και τα πρόσωπα. Ανάμεσα τους είδαμε και τους ναυάρχους, εν αποστρατεία σήμερα, Νίκο Χουχουρέλο και Γιώργο Περάκη, οι οποίοι είχαν διατελέσει στο παρελθόν λιμενάρχες Αγίου Νικολάου και τον προηγούμενο λιμενάρχη Ζαχαρία Παπουτσάκη.

Παρόντες επίσης, σχεδόν όλο το προσωπικό του λιμεναρχείου, αλλά και ο λιμενάρχης Ιεράπετρας, εκπρόσωποι του Δήμου Αγίου Νικολάου, η αντινομάρχης Λασιθίου Μαρία Πρατσίνη, ο απερχόμενος πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λασιθίου Μανώλης Δανδουλάκης καθώς και πρόσωπα του λιμανιού.

Στην ημερήσια του διαταγή ο αποχωρών Γιάννης Μελισσουργάκης αφού ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του, καταλήγει λέγοντας: «παραδίδοντας τη διοίκηση στον μέχρι χθες Υπολιμενάρχη σας Πλωτάρχη Λ.Σ. Αγγελάκη Σπυρίδωνα, σας καλώ να συνεχίσετε να εκτελείτε τα καθήκοντα σας με αυταπάρνηση και καρτερικότητα».

Από τη πλευρά του ο νέος Λιμενάρχης Αγίου Νικολάου, Σπύρος Αγγελάκης, παραλαμβάνοντας τη διοίκηση, στην ημερήσια διαταγή του αναφέρει: «Οι ευθύνες της διοίκησης είναι πολλές. Πιστεύω όμως ότι βάζοντας όλες μου τις δυνάμεις στηριζόμενος στη βοήθεια του θεού και στην άψογη συνεργασία μαζί σας, θα τα καταφέρω».

Για τον απερχόμενο λιμενάρχη Γιάννη Μελισσουργάκη μίλησαν ακόμα, στελέχη του λιμενικού, μέλη του συνδικαλιστικού οργάνου των λιμενικών, ο λιμενάρχης Ιεράπετρας,, οι απόστρατοι ναύαρχοι Περάκης και Χουχουρέλος, αλλά και το προσωπικό του λιμεναρχείου. Προσέφεραν στον κ. Μελισσουργάκη αναμνηστικά δώρα και η τελετή έκλεισε με μικρή δεξίωση στους χώρους του λιμεναρχείου.
Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: