δήμαρχος Αγίου ΝικολάουΛεπτομέρειες για τις επαφές που είχε στην Αθήνα, με Υπουργούς, γραμματείς Υπουργείων, εκπροσώπους κομμάτων, αλλά και άλλους ομοιοπαθείς συναδέλφους από πολη την Ελλάδα, έδωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης. Είχε προηγηθεί ένα έντονο πρόγραμμα συναντήσεων από τη Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη (11 με 13 Φεβρουαρίου), με συναντήσεις με τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο, τον Υπουργό Υγείας κ. Λυκουρέντζο, αλλά και εκπροσώπους κομμάτων όπως του ΚΚΕ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της ΔΗΜΑΡ. Επίσης στα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Ε., έγινε συνάντηση περίπου 40 δημάρχων από όλη την Ελλάδα οι οποίοι έχουν τα ίδια προβλήματα με κλείσιμο των ΤΕΙ στις περιοχές τους.

Σύμφωνα με τον κ. Κουνενάκη, για το πρόγραμμα Αθηνά βρισκόμαστε ακόμα σε ένα στάδιο διαβούλευσης με τον Υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο να αλλάζει συνεχώς το πλαίσιο και να φάσκει και αντιφάσκει σε σχέση με τις ρυθμίσεις, μια που από τις πιέσεις που έχει δεχτεί έχει ήδη αλλάξει πολλά. Για παράδειγμα, ενώ αρχικά μερικά τμήματα των ΤΕΙ αρχικά σχεδιαζόταν από τη Θεσσαλονίκη να μεταφερθούν στις Σέρρες, τελικά μένουν Θεσσαλονίκη.

Έτσι ο δήμαρχος θεωρεί ότι οι θέσεις τόσο του Αγίου Νικολάου, όσο και της Ιεράπετρας έγιναν κατανοητές, μια που σε πολλά ραντεβούν ήταν παρών και ο δήμαρχος Ιεράπετρας.

Για το θέμα του Διαλυνάκειου νοσοκομείου Νεάπολης, ο Υπουργός Υγείας, έδειξε να κατανοεί το πρόβλημα σε σχέση με την αυτονομία του και τα κληροδοτήματα και δεσμεύτηκε να ρυθμιστεί με υπουργική απόφαση.

Το θετικό των κινητοποιήσεων Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας είναι ότι η φασαρία έφτασε μέχρι τα μέσα ενημέρωσης των Αθηνών, οπότε τουλάχιστον το πράγμα πήρε διαστάσεις.

Οι επόμενες κινήσεις θα γίνουν από κοινού με την Ιεράπετρα και γίνεται προσέγγιση να συμμετάσχει και η Σητεία.

Δείτε τις δηλώσεις του Δημάρχου Αγίου Νικολάου

{youtube}66syi-xugCM{/youtube}

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: