ο πρόεδρος Νίκος Χαλκιαδάκης, κόβει την πίτα, με μέλη του συλλόγουΣε ταβέρνα της πόλης έκοψαν το βράδυ της Κυριακής (24/1) την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους οι Ερασιτέχνες ψαράδες Αγίου Νικολάου, παρόντων και δύο μελών της Δ.Α.Ε.Α.Ν., με την οποία η προστριβή για τα τέλη ελλιμενισμού στην Μαρίνα Αγίου Νικολάου, καλά κρατεί.
Αποτέλεσμα οι κυρίες Σοφία Γιαννικάκη και Αναστασία Ανδρουλάκη, «τα ξανάκουσαν», για τις αποφάσεις του Δ.Σ., με τις οποίες σε κάποιες των περιπτώσεων διπλασιάστηκαν τα τέλη.

Να υπενθυμίσουμε ότι μετά την αλλαγή του Δ.Σ. στην Μαρίνα Αγίου Νικολάου, με την ανάληψη των καθηκόντων της δημοτικής αρχής υπό τον Δημήτρη Κουνενάκη, με αποφάσεις αυξήθηκαν τα τέλη ελλιμενισμού και των ερασιτεχνών ψαράδων, σε τέτοιο ύψος που σε κάποιος περιπτώσεις, ορισμένοι από τους ερασιτέχνες προτίμησαν ή να βγάλουν έξω τη βάρκα, ή να την δένουν αλλού, δηλ. ή στη λίμνη της πόλης ή στον όρμο του Καθολικού.

Παρά τις αντιδράσεις, ουσιαστική μείωση δεν έγινε, αλλά τουλάχιστον υπάρχει κάποια συνεννόηση για συγκράτηση των τιμών, έως ότου αρχίσουν οι εργασίες μετασκευής του όρμου του Καθολικού σε αλιευτικό καταφύγιο, το οποίο θα δεχτεί όλους τους ψαράδες της περιοχής.

Η βραδιά κύλησε στη συνέχεια ήρεμα, με φαγητό, ρακή και κουβέντα.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: