η περιβόητη κατασκευή για την οποία έγινε η φασαρίαΟποία κατάντια της δημοκρατίας:

από την εποχή που το τότε χωριουδάκι του Αγίου Νικολάου, με τους χειρισμούς Κούνδουρου, Σωτήρχου και Καπετανάκη, έγινε πρωτοπόρος στον τουρισμό………
στο σημερινό χάλι όπου πλέον αποδεικνύεται από τα γεγονότα ότι όσοι ασχολούνται με τα κοινά, μόνο για το καλό του τόπου δεν ενδιαφέρονται……..
Όσο περνά πλέον ο καιρός, όποιος έχει παρακολουθήσει τις συνεδριάσεις, καταλαβαίνει για ποιον και γιατί κάθε ένας ή μια σύμβουλος, εξελέγη και βρίσκεται εκεί:
Εκπροσωπώντας όχι αυτούς που τον η την εξέλεξαν, αλλά….

Δι’ ίδιον όφελος !!

Συνεδρίαση Δημ. Συμβουλίου Αγίου Νικολάου: 22 Ιανουαρίου 2010,
χώρος: η συνήθης αίθουσα που στάζει με κάθε βροχή.

ο κ. Ζαχαρίας ΖερβόςΠρο ημερήσιας διάταξης, έρχεται έγγραφο του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Αγίου Νικολάου, δηλ. της εταιρείας η οποία διαχειρίζεται την Μαρίνα, Ζαχαρίας Ζερβού, ο οποίος έχοντας οριστεί πρόσφατα μέλος του Δ.Σ. από τον δημοτικό συνδυασμό «Δημοτική Αναγέννηση», έζησε το απόγευμα της Δευτέρας (18/1), απίστευτες σκηνές  σε μια έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, την οποία προκάλεσαν ο κ. Γιώργος Ψυλάκης, της «Δημοτικής Αναγέννησης» και ο Μανώλης Βαρκαράκης του «Σύγχρονου Δήμου», με αφορμή τη προσπάθεια του προέδρου του Δ.Σ. να βρει λεπτομέρειες για την κατασκευή αυτή καφετέριας (πρώτη φωτογραφία) που βρίσκεται στον χώρο της Μαρίνας.

Όπως αναφέρει στον έγγραφο του ο Ζαχ. Ζερβός, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης χρησιμοποιήθηκαν από τον κ. Γιώργο Ψυλάκη, βαριές εκφράσεις χαρακτηρισμού διαφόρων προσώπων, με αποτέλεσμα τόσο ο ίδιος να αποχωρήσει, όσο και στη συνέχεια ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Βάρδας και να διαλυθεί η συνεδρίαση.

ο πρόεδρος της Δ.Α.Ε.Α.Ν. Γιώργος ΒάρδαςΤι είχε συμβεί;
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Α.Ε.Α.Ν., προσπαθώντας εδώ και κάποιο καιρό να βάλει τάξη στην αμαρτία που ακούσει στο όνομα Δημοτική Μαρίνα Αγίου Νικολάου, ρώτησε εγγράφως την Πολεοδομία, εάν η συγκεκριμένη κατασκευή, που βλέπετε στη πρώτη φωτογραφία, έχει κανονικά άδεια, πως δόθηκε κλπ κλπ.
Μόλις δόθηκε η απάντηση, ο πρόεδρος επανήλθε με νέα του διευκρινιστική ερώτηση, διότι ο συγκεκριμένος χώρος, αποδεικνύεται ότι ανήκει στην Μαρίνα Αγίου Νικολάου και η εταιρεία θα έπρεπε να δώσει τη συγκατάθεση της με το ανάλογο τίμημα φυσικά.
Επειδή το κτίριο της καφετέριας στην οποία «ανήκει» αυτή η κατασκευή, είναι ιδιοκτησίας Μανώλη Βαρκαράκη, μόλις έγιναν γνωστά όλα αυτά, κατατέθηκε η επίμαχη αίτηση έκτακτης σύγκλισης του Δ.Σ. της Δ.Α.Ε.Α.Ν. από τους κυρίους Ψυλάκη και Βαρκαράκη, με το αποτέλεσμα που αναφέραμε πιο πάνω.

από αριστερά οι κύριοι, Ψυλάκης, Βαρκαράκης, ΚυριακάκηςΚαι ερχόμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής.
Εκεί παρουσιάζονται, οι κύριοι Ζερβός, Ψυλάκης και Βαρκαράκης, καθώς και ο κύριος Κυριακάκης, εκπροσωπώντας την ιδιοκτησία της επιχείρησης της καφετέριας της οποίας και η επίμαχη κατασκευή. Ο κύριος Ζερβός μεταφέρει την τραυματική του εμπειρία. Από την άλλη πλευρά, η προσπάθεια εμφανής να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα και να μείνουν τα κακώς κείμενα ως έχουν, προσπαθώντας μάλιστα κάποιοι να βγουν και από πάνω, ο πρόεδρος της Δ.Α.Ε.Α.Ν., μόνος του, έχοντας μόνο τη στήριξη του δημάρχου και όχι πλήρως και από την άλλη πλευρά όλα υπόλοιπα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου έκαναν στη κυριολεξία τη παλαβή, ενώ γνωρίζουν.

Έτσι η εικόνα του δημοτικού συμβουλίου για μια ώρα, κινείται γύρω από εκφράσεις και ύφος από τσαμπουκά μέχρι κουτσαβάκικο, με όλους να ανέχονται όλους, προφανώς υλοποιώντας το δόγμα «άντε να πάμε παραπέρα παριστάνοντας τους χαζούς», εμφανίζοντας μοναδική εικόνα έκπτωσης της ποιότητας των πολιτικών προσώπων που απαρτίζουν την τοπική κυβέρνηση του τόπου.

ο δήμαρχος Δημήτρης Κουνενάκης και η πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Σοφία ΓιαννικάκηΣτο στόμα μας έμεινε η πικρή γεύση του κουκουλώματος, με μόνη τη κουβέντα του δημάρχου, Δημήτρη Κουνενάκη, «να αλλάξει η σύνθεση του Δ.Σ. της Δ.Α.Ε.Α.Ν.», η οποία άφησε μια αμυδρή ελπίδα για το μέλλον ότι κάποια στιγμή, αυτό το ξενοδοχείο πολυτελείας που έχει και διαχειρίζεται ο δήμος, δουλέψει όπως πρέπει για να απογειώσει στη κυριολεξία τη πορεία του τόπου.

Διαβάστε επίσης:
Μαρίνα Αγίου Νικολάου, πλεονέκτημα ή κατάρα;
Μαρίνα Αγίου Νικολάου, πλεονέκτημα ή κατάρα; (2)

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: