Από το ποίημα στο τραγούδι: Οδυσσέας Ελύτης, από τη Δ' τάξη του 2ου Δημ. Σχολείου
μαθητές και δασκάλα επί σκηνής

Το μεσημέρι της Τρίτης 13 Ιουνίου 2023 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Δημοτικού Αγίου Νικολάου έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, αλλιώτικη από άλλες……

Ένα μουσικοποιητικό πρωινό!

Μια μελωδική πανδαισία αποτέλεσμα του πολιτιστικού προγράμματος «Από το ποίημα στο τραγούδι: Οδυσσέας Ελύτης» το οποίο η Δ’ τάξη δούλεψε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στα πλαίσια της διαθεματικής διδασκαλίας και συνεργασίας μεταξύ των ειδικοτήτων της Αισθητικής Αγωγής.

Ειδικότερα, η εκπαιδευτικός Μουσικής του σχολείου Μαρία Έλενα Απαλάκη, συνεργάστηκε με την εκπαιδευτικό Εικαστικών Αντωνία Νικολίτση και τις δασκάλες της Δ’ τάξεως Άννα Φέτση και Δ’ τάξη στο μάθημα της Γλώσσας. Μέσα λοιπόν, από αυτά τα τρία μαθήματα μαθητές και μαθήτριες της Δ’ τάξεως ήρθαν κοντά στον πλούτο της μελοποιημένης ποίησης του νομπελίστα ποιητή μας, όχι μόνο διαβάζοντας και τραγουδώντας πολλά από αυτά, αλλά και αποδίδοντάς τα εικαστικά. Τα έργα των μαθητών και μαθητριών οι θεατές μπόρεσαν να θαυμάσουν στο ταμπλό στην είσοδο της αίθουσας. Στη συνέχεια, επέλεξαν 11 από το πλήθος των μελοποιημένων ποιημάτων που γνώρισαν – τα πιο αγαπημένα των παιδιών – και τα ερμήνευσαν στην εκδήλωση.

Επίσης, ως παράλληλη δράση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε η γνωριμία με το βιβλίο «Ο Ελύτης για παιδιά» της Ιουλίτα Ηλιοπούλου, με το οποίο εμπλουτίστηκε η βιβλιοθήκη του σχολείου. Η συγγραφέας μας έκανε την τιμή να παρουσιάσει το βιβλίο της, σε μια διαδικτυακή συνάντηση αποκλειστικά για τους μαθητές και μαθήτριες της Δ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου, την Τετάρτη 7 Ιουνίου. Επίσης, έδωσε την άδεια να παρουσιαστεί στην εκδήλωση το φωτογραφικό υλικό από το βιβλίο της, προκειμένου να το γνωρίσουν και άλλα παιδιά του σχολείου, παραχώρηση για την οποία το σχολείο την ευχαρίστησε θερμά.

Από το ποίημα στο τραγούδι: Οδυσσέας Ελύτης, από τη Δ' τάξη του 2ου Δημ. Σχολείου
οι δασκάλες, κυρίες, Αμπαδιωτάκη, Καραγιοβανίδου, Απαλάκη, Φέτση

Έτσι, τα 11 μελοποιημένα ποιήματα «συμπληρώθηκαν» εμβόλιμα από πολλά ολιγόλεπτα βίντεο που μέσα από το φωτογραφικό υλικό του βιβλίου, μας ταξίδεψαν στη ζωή και στο έργο του Νομπελίστα ποιητή μας. Την επιμέλεια των βίντεο (κατασκευή, κείμενα, εκφώνηση) είχε η εκπαιδευτικός Μουσικής Μαρία Έλενα Απαλάκη. Πολύτιμη αποδείχτηκε η βοήθεια και των υπολοίπων εκπαιδευτικών της ομάδας, στο συντονισμό και την εύρυθμη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνει η εκπαιδευτική ομάδα στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τη βοήθεια που πρόσφερε, ειδικά στον πρόεδρο, κ. Καστανό, καθώς και στην αναπληρώτρια διευθύντρια του σχολείου κ. Αλεξάνδρα Καραγιοβανίδου και στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς για την ευελιξία που πρόσφεραν, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι πρόβες. Επίσης στον ΠΑΟΔΑΝ και τον πρόεδρο του κ. Χάρη Αλεξάκη για την παραχώρηση των βάθρων της χορωδίας και στον αντιδήμαρχο κ. Μαρίνο που παραβρέθηκε στην εκδήλωση.

Εκ μέρους της εκπαιδευτικής ομάδας.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos