LeaderΣτην έδρα της Αναπτυξιακής Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο ξεκίνησαν χθες, Δευτέρα 18/2/2013,  οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις ενημέρωσης στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος LEADER Λασιθίου. Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος της  Αναπτυξιακής Λασιθίου Α.Α.Ε. ΟΤΑ και Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης. Στη συνέχεια ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Λασιθίου Α.Α.Ε. ΟΤΑ κ. Μπάμπης Αντωνακάκης παρουσίασε  εκτενώς  όλες τις δράσεις  του τοπικού προγράμματος προσέγγισης  LEADER στους εν δυνάμει  ενδιαφερόμενους  επενδυτές που παραβρέθηκαν στην ενημερωτική συνάντηση.

Ο κ. Κουνενάκης επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι οι  δράσεις του προγράμματος Leader αφορούν κυρίως αγροτικές περιοχές και αποτελούν αφετηρία ανάπτυξης στον αγροτικό χώρο με στόχο να διατηρηθούν ζωντανές και βιώσιμες οι αγροτικές κοινωνίες. Η βασική φιλοσοφία των δράσεων του Leader αφορά τη βελτίωση των υποδομών και την παραγωγή ώστε να δημιουργηθούν συμπληρωματικά εισοδήματα των κατοίκων με βάση την αγροτική παραγωγή.

Σε ότι αφορά την περιοχή μας,  ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, έχει μεγάλη σημασία να απορροφηθούν αυτά τα χρήματα στον τόπο μας και  να υπάρξουν προτάσεις και επενδυτικό ενδιαφέρον.

Στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση που θα κατατεθεί στο πρόγραμμα LEADER από τον Δήμο Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με το ΤΕΙ και έχει ως  θέμα δράσης τις Εναλλακτικές μορφές τουρισμού με τίτλο «Περιπατητικές Διαδρομές – 65 διαδρομές στο Δήμο Αγίου Νικολάου», αναφέρθηκε επίσης ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Λασιθίου κ. Κουνενάκης επισημαίνοντας παράλληλα ότι έχουμε μείνει αρκετά πίσω στο Μιραμπέλλο σε τέτοιου είδους δράσεις και επενδύσεις  συγκριτικά με άλλες περιοχές της Κρήτης.

Οι Στρατηγικοί στόχοι του προγράμματος LEADER:

  • Η αύξηση της προστιθέμενης αξίας της γεωργοκτηνοτροφικής παραγωγής.
  • Η ενθάρρυνση και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η διαφοροποίηση της οικονομίας της υπαίθρου και η ανάπτυξη ήπιων μορφών τουρισμού και συναφών υπηρεσιών.
  • Η παροχή ελκυστικών ευκαιριών απασχόλησης για τη συγκράτηση του ενεργού πληθυσμού στην ύπαιθρο και η παροχή ενισχυμένων ευκαιριών στο νεανικό και γυναικείο πληθυσμό.
  • Η ενθάρρυνση και η ενίσχυση των συμπράξεων σε μείζονες κλάδους της τοπικής οικονομίας.
  • Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, η εμψύχωση του τοπικού πληθυσμού, η διατήρηση και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος.

Η Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) Αναπτυξιακή Λασιθίου Α.Α.Ε. ΟΤΑ δημοσιοποίησε τη 2η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος LEADER Λασιθίου με καταληκτική ημερομηνία την 30η Απριλίου 2013.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του προγράμματος LEADER θα βρείτε στην ιστοσελίδα της ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ Α.Α.Ε. ΟΤΑ  http://www.anlas.gr

Και στη διεύθυνση Αργυροπούλου 3, 72100 Άγιος Νικόλαος, κ. Μιχάλης Κουτάντος  Tηλ: 28410 91 110, Fax: 28410 91 120 , e-mail: info@anlas.gr

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν οι εκδηλώσεις ενημέρωσης στις παρακάτω περιοχές:   Ιεράπετρα 19/2/2013, Σητεία 20/2/2013, Νεάπολη 21/2/2013, Βραχάσι  22/02/2013, Καλό Χωριό 25/02/2013, Κριτσά 26/02/2013, Κρούστας 27/02/2013 και Καβούσι  1/03/2013.

 

 

 

 

 

ΠΑΑ 2007-2013

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Η Ευρώπη επενδύει στις αγροτικές περιοχές

LEADER

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: