ο κινέζος πρέσβηςΤην ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας στον εμπορικό τομέα των Κρητικών προϊόντων και του τουρισμού συζήτησαν σήμερα σε συνάντηση τους στην Περιφέρεια Κρήτης ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα Du Qiwen που συνοδευόταν από τον Κινέζο εμπορικό ακόλουθο.

«Έχει γίνει θετική δουλειά σε πολλές περιπτώσεις, υπάρχουν ακόμα περιθώρια ανάπτυξης» δήλωσε ο Κινέζος πρέσβης, ο οποίος με αφορμή την λήξη της θητείας του στην Ελλάδα ήρθε στην Κρήτη – όπως είπε – να ευχαριστήσει τον φίλο Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την συνεργασία αλλά και για την συμβολή του στον απεγκλωβισμό των χιλιάδων Κινέζων πολιτών πριν 3 χρόνια από την φλεγόμενη Λιβύη και την φιλοξενία τους στην Κρήτη. Μάλιστα ο Κινέζος πρέσβης είπε ότι, με αφορμή των απεγκλωβισμό και φιλοξενία στην Κρήτη των Κινέζων πολιτών έχει γραφτεί βιβλίο στην Κίνα το οποίο παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Είπε επίσης ότι υπάρχουν Κινέζοι σκηνοθέτες-ηθοποιοί που ενδιαφέρονται να γυρίσουν ταινία την επιχείρηση απεγκλωβισμού, και σε αυτή την περίπτωση θα προτείνει να συμμετέχουν στην ταινία οι φυσικοί πρωταγωνιστές που βοήθησαν εκείνες τις δύσκολες ώρες.

Ο Κινέζος πρέσβης παράλληλα δήλωσε λάτρης της ιστορίας της Κρήτης, του πολιτισμού της, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον Νίκο Καζαντζάκη που διαβάζεται στην Κίνα και σε όλο τον κόσμο. Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας στη μεγάλη αγορά της Κίνας, στο εξαγωγικό εμπόριο-Κρητικά προϊόντα και τον τουρισμό. Ο κ. Αρναουτάκης αποχαιρέτησε θερμά τον Κινέζο πρέσβη, ευχαριστώντας τον για την μέχρι σήμερα συνεργασία που είχαν και ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

από τη Περιφέρεια Κρήτης

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: