Δήμαρχος ΙεράπετραςΓεραπετρίτες και Γεραπετρίτισσες,

Το 2013 δεν έλειψαν οι δοκιμασίες από κανένα. Αφήνουμε πίσω μας μια ακόμα δύσκολη χρονιά με πολλά προβλήματα που μας επηρέασε όλους. Άλλωστε δεν ήταν η πρώτη.

 

Όμως, μέσα από τα προβλήματα που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια ως κοινωνία , βγήκε μια μεγάλη αλήθεια, την οποία ανέδειξε η πραγματικότητα που ζούμε: Πως δεν το βάζουμε κάτω. Δεν υποχωρούμε, δεν παραδινόμαστε στην απαισιοδοξία και την απογοήτευση, γιατί μετά την πρώτη ψυχρολουσία στο ξεκίνημα της κρίσης, είδαμε όλοι πως οι λύσεις στα προβλήματα δεν πρόκειται να έλθουν με μαγικό τρόπο.

Χρειάζεται χρόνος για να λυθούν τα προβλήματα αλλά κυρίως πράξεις που θα μας δίνουν ελπίδα το 2014. Δυστυχώς, δεν εξαρτιούνται πρωτίστως από εμάς, ως πολίτες. Γνωρίζουμε πως η συντεταγμένη Πολιτεία οφείλει και πρέπει να δείξει αποτελέσματα τη νέα χρονιά για το καλό της κοινωνίας.

Το πρώτο που πρέπει να αλλάξει είναι το συγκεντρωτικό και αναποτελεσματικό κράτος που στερεί από τις τοπικές κοινωνίες τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις δυνάμεις που διαθέτουν και να αντιμετωπίσουν με πρακτικό τρόπο τις συνέπειες της κρίσης, στο βαθμό και στο μέτρο που μπορούν σε τοπικό επίπεδο.

Ως Δήμος Ιεράπετρας, έχουμε υποστεί τις συνέπειες, αλλά δίνουμε το δικό μας αγώνα και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε με επίγνωση των δυσκολιών αλλά και με αισιοδοξία, επιχειρήματα, με οργάνωση και έντονη διεκδίκηση, αναζητώντας το μέγιστο δυνατό όφελος για τον τόπο και τους Δημότες μας.

Μέχρι σήμερα η τοπική κοινωνία έχει αποδείξει πως ξέρει και μπορεί να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες στη λογική της συνεργασίας και της αλληλεγγύης.

Ας πορευτούμε και στη νέα χρονιά με τον ίδιο τρόπο, με τις ίδιες αξίες και τις αρχές που δράσαμε μέχρι σήμερα. Με σύμπνοια και ομοψυχία. Με κατανόηση, ανθρωπιά και αλληλεγγύη.

Ας διατηρήσουμε ζωντανή την αισιοδοξία και την ελπίδα μας. Η κοινωνία της Ιεράπετρας έχει αποδείξει πως μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και δοκιμασίες των καιρών.

Οι Γεραπετρίτες και οι Γεραπετρίτισσες, έχουν αποδείξει πως είναι δημιουργικοί άνθρωποι, ξέρουν να ξεπερνούν τις δυσκολίες και να βρίσκονται στην πρωτοπορία της ανάπτυξης και της παραγωγικότητας, εκδηλώνοντας έμπρακτα την αγάπη προς τον τόπο αλλά και προς το δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο.

Ως τοπική κοινωνία στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Το 2014 θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για το καλύτερο αλλά και θα διεκδικήσουμε όλα αυτά που μας αξίζουν και που θέλουμε να έχουμε για μας, τις οικογένειες μας και την κοινωνία μας.

Εύχομαι από καρδιάς σε όλους τους Γεραπετρίτες και Γεραπετρίτισσες και σε όλους τους Λασιθιώτες καλή και δημιουργική Χρονιά με προσωπική και οικογενειακή Υγεία και ευτυχία. Το 2014 να είναι μια χρονιά που θα στηρίξουμε όλοι με τις πράξεις μας την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας.

Καλή Χρονιά σε όλους και όλες.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: