από την αποβίβασηΜε την αποχώρηση των τελευταίων ναυαγών προσφύγων της 9ης-7ου-2013 ολοκληρώθηκε η αποστολή υποστήριξης τους από το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας. Τελευταία αποχώρησαν τα πέντε ασυνόδευτα παιδιά τα οποία μεταφέρονται σε ειδικό κέντρο φιλοξενίας παίδων.

Έκπληκτη οι κοινωνία της Ιεράπετρας διαπίστωνε ότι ανάμεσα στους 142 ναυαγούς πρόσφυγες υπήρχαν βρέφη, παιδιά και γυναίκες από τις οποίες μάλιστα η μία βρισκόταν σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης.

Ο μηχανισμός υποστήριξης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τέθηκε αμέσως σε εφαρμογή, με αποτέλεσμα, άμεσα να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες διαμονής τους και άμεσα να κινητοποιηθεί η τοπική κοινωνία με ραδιοφωνικές εκκλήσεις. Η συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα και την Αστυνομία υπήρξε άψογη και έθεσε αρχές μελλοντικής συνεργασίας σε διάφορους τομείς.

Αφού εξασφαλίστηκαν οι ανάγκες ενυδάτωσης, πρώτης σίτισης και ένδυσης, σύσσωμη η δύναμη των Εθελοντών μας- Εθελοντές Σαμαρείτες και Εθελοντές Νοσηλευτικής- φρόντισαν για τις περαιτέρω τακτικές τους ανάγκες και συνθήκες υγιεινής (σωματική καθαριότητα, καθαριότητα χώρου, λουτρών και τουαλετών, με αποτέλεσμα το Περιφερειακό μας Τμήμα να εισπράξει τα συγχαρητήρια της Υπάτης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών που επισκέφτηκαν τον χώρο.

Ιδιαίτερη φροντίδα με εξασφάλιση όλων των απαραιτήτων φαρμάκων, υπήρξε για την μεταμοσχευθείσα κυρία (μεταμόσχευση νεφρού για νεφρική ανεπάρκεια), όπως και για την εγκυμονούσα (επιτόπιο Doppler, ειδική παρακολούθηση κλπ).

Πολλά ήταν τα προβλήματα υγείας που έπρεπε να αντιμετωπισθούν, άλλα άμεσα και επείγοντα και άλλα χρόνια ή συνέπειες της τετράμηνης ταλαιπωρίας τους , τα οποία καταγράφηκαν και ενημερώθηκε κατάλληλα η αστυνομία.

Συγκινητική ήταν η συμμετοχή των παιδιών στα παιχνίδια ψυχαγωγίας και απασχόλησης που ετοίμασαν γι αυτά οι Εθελοντές μας.

Ευχαριστώντας για άλλη μια φορά  όλους τους φορείς , επιχειρήσεις και ανώνυμους πολίτες για την πολύτιμη συμμετοχή τους στην προσπάθεια του Ερυθρού Σταυρού, αποχαιρετούμε τους ξένους μας με το αίσθημα ότι η Ιεράπετρα αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι είναι πόλη Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης.

Ευχαριστούμε επίσης την Τομεάρχη κυρία Βούλα Πατουλίδου, που με την επίσκεψη της, έδωσε το απαραίτητο κουράγιο και τη δύναμη στους εθελοντές μας για την ολοκλήρωση της αποστολής αυτής.
Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: