φωτιάΣοβαρά ερωτηματικά, που απευθύνονται, πλέον, στην Δικαιοσύνη, προκύπτουν, όσον αφορά τον Ειδικό Φορέα Δασών, μετά τις αποκαλύψεις, σήμερα, στην εκπομπή του Γιώργου Ψάλτη, στο ραδιόφωνο του Σκάι, του Επικεφαλής της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης, Βασίλη Αναστασόπουλου.

Και αυτό γιατί για την τελική κατάληξη των εκατόν δύο εκατομμυρίων ευρώ, που όπως γνωρίζουμε από το πόρισμα των Επιθεωρητών του Υπουργείου Οικονομικών, διατέθηκαν σε μη σύννομους σκοπούς, επικρατεί ένα βαρύ πέπλο μυστηρίου, καθώς και για τις ευθύνες των Υπουργών της επίμαχης περιόδου (2004-2008), Ευάγγελου Μπασιάκου και Αλέξανδρου Κοντού.

Εμείς το μόνο που ζητάμε είναι, με παραστατικά και στοιχεία, να μας πληροφορήσουν, πού τελικά διατέθηκαν αυτά τα χρήματα.

Επαναλαμβάνουμε ότι αυτά τα χρήματα θα έπρεπε να είχαν διατεθεί για την Δασοπροστασία, για την προληπτική πυροπροστασία, για τους καθαρισμούς των Δασικών δρόμων και των αντιπυρικών ζωνών, σύμφωνα με την Δασική επιστήμη και για διάφορες άλλες παρεμβάσεις, που διακόπτουν την επέκταση της φωτιάς.

Τα περισσότερα από αυτά έχουν πλέον καταργηθεί, με αποτέλεσμα η φωτιά να παίρνει απίστευτες διαστάσεις, γιατί δεν διακόπτεται σε κανένα σημείο.
Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: