λογαριασμόςΠΡΟΣ : Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Σήφη Αναστασάκη

ΚΟΙΝ : Πρόεδρο Δ.Σ. κ. Νίκο Χριστοφακάκη (σας παρακαλούμε να ενημερώσετε όλα τα μέλη του Δ.Σ.)   &  ΜΜΕ

Κύριε δήμαρχε,

 

Μετά από πολλές καταγγελίες συνδημοτών μας, αλλά όπως και οι ίδιοι διαπιστώσαμε από τους λογαριασμούς τελών Ύδρευσης – Αποχέτευσης  για τους τρίτεκνους (σας επισυνάπτουμε σχετικά παραστατικά), προχωρήσατε σε αυξήσεις των παγίων από το τελευταίο τρίμηνο του 2012 στο πρώτο του 2013, κατά 50%.

Κύριε δήμαρχε, εξ αρχής και προς τιμήν σας, είχατε προχωρήσει σε μείωση κατά 50% των τελών για τους τρίτεκνους και ενώ είχατε προαναγγείλει την περαιτέρω μείωση τους κάτι που  όλοι περιμέναμε να το κάνετε πράξη, δυστυχώς  διαπιστώνουμε ακριβώς το αντίθετο. Επίσης παρατηρούμε, ότι ενώ οι λογαριασμοί εκδίδονται ανά τρίμηνο, οι ημερομηνίες λήξης πληρωμής έχουν διαφορά μόλις δύο μηνών, ο ένας λήγει στις 30-6-2013 και ο άλλος στις 31-8-2013.

Αγανακτισμένοι οι τρίτεκνοι αναρωτιούνται ποια η λογική αυτής της απόφασης και πώς θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε τέτοιες αυξήσεις αφού βλέπουν κάθε μέρα να τα φέρνουν πιο δύσκολα και να βάλλονται από παντού.

Για όλα τα παραπάνω, σας ζητάμε να μας ενημερώσετε επίσημα και εγγράφως για το πότε και πως πάρθηκαν αυτές οι αποφάσεις.

Κύριε δήμαρχε, αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε όπως και όλοι οι δήμοι της Ελλάδος, αφού οι μνημονιακές κυβερνήσεις μέσα από τις περικοπές των προϋπολογισμών, την κατάργηση όλων των κοινωνικών δομών και την έκδηλη πρόθεση τους να παραχωρήσουν τις υπηρεσίες για τους δημότες σε ιδιώτες φίλους τους, καταργούν το αυτοδιοίκητο των δήμων και βάζουν κάθε λογής εμπόδια στην λειτουργία τους.

Όμως έχετε ηθική υποχρέωση, να αγωνιστείτε ενάντια σε όλα αυτά και να στηρίξετε τους δημότες μας και ιδιαίτερα αυτούς που πλήττονται περισσότερο από αυτή την βάρβαρη πολιτική.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους, πέρα από τα απανωτά χαράτσια και την ανεργία που πλήττουν όλους τους Έλληνες, τους έκοψαν την ισόβια σύνταξη καθώς και τα επιδόματα αντικαθιστώντας τα με ψίχουλα για ελάχιστους μόνο, αφού μείωσαν τα εισοδηματικά κριτήρια δραματικά.

Η οικονομική κρίση κ. δήμαρχε έχει μετατραπεί σε ανθρωπιστική και πρέπει τόσο εσείς όσο και τα μέλη της παράταξης σας, στα πλαίσια της αλληλεγγύης, να αναλάβετε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή ελάφρυνση για τους δημότες μας.

Αυτό που όλοι περιμένουμε από εσάς  είναι, όχι μόνο να μην συνεχίσουν αυτές οι αυξήσεις και να διορθωθούν όσα τιμολόγια έχουν εκδοθεί με αυτές τις τιμές , αλλά και να προχωρήσετε σε ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις.

Εν αναμονή των απαντήσεων σας, με εκτίμηση

 

Δημοτική Οργάνωση Αντιμνημονιακών Πολιτών Ιεράπετρας
Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: