Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Κρήτης Σεραφείμ ΤσόκαςΗ πορεία υλοποίησης του ΠΕΠ Κρήτης μετά τις 14 νέες προσκλήσεις για υποβολή προτάσεων συνολικού προϋπολογισμού 66.951.855 ευρώ, ποσό που αποτελεί τους πρόσθετους πόρους που δόθηκαν στο ΠΕΠ από την κατανομή του αποθεματικού επίδοσης κθώς και διαθέσιμα ποσά συζητήθηκε σήμερα κατά την διάρκεια σύσκεψης στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης υπό την προεδρία του Γ.Γ. κ. Τσόκα και με τη συμμετοχή των τεσσάρων νομαρχών, των προέδρων των ΤΕΔΚ και των Δημάρχων των πρωτευουσών των νομών και της Διαχειριστικής Αρχής.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης από τη Διαχειριστική Αρχή δόθηκαν συγκεκριμένα στοιχεία για την εξέλιξη του ΠΕΠ ενώ ο Γενικός επεσήμανε ότι οι προτάσεις που θα υποβληθούν πρέπει να αφορούν έργα ώριμα και επιλέξιμα ώστε να μην υπάρξει απώλεια ούτε ενός ευρώ .

Μάλιστα ζήτησε γενναιότητα από όλους σε σχέση με το τι προτείνουμε και το τι εντάσσεται διότι, όπως είπε ο καθένας αναλαμβάνει και την ευθύνη του.

«Μέσα σε ένα κλίμα που υπήρχε τουλάχιστον η αρχική συναίνεση κινηθήκαμε, διευκρινίσαμε πάρα πολλούς τεχνικούς όρους, ξεκαθαρίσαμε το ποιοι συμμετέχουν, ποιοι είναι αρμόδιοι, τι σημαίνει το κάθε μέτρο και κάναμε μια πρώτη συζήτηση ως προς τη συνολική διαχείριση αυτών των χρημάτων» είπε μετά το τέλος της σύσκεψης ο Γ.Γ. κ Τσόκας .

Παράλληλα ο κ. Τσόκας επεσήμανε ότι οι ανάγκες της Κρήτης είναι υπερπολλαπλάσιες από τα μέτρα που έχουν προκηρυχθεί και ζήτησε να ιεραρχηθούν οι ανάγκες και επεσήμανε ότι ο χρόνος δεν λειτουργεί ως βοηθός μας αλλά πλέον είναι εχθρός μας.

Αποφασίσαμε είπε, το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, που θα έχει παρέλθει και κάποιος χρόνος και θα έχουν κατατεθεί αρκετές προτάσεις α έχει γίνει και ένα πρώτο ξεκαθάρισμα από τη Διαχειριστική Αρχή, θα ξανασυναντηθούμε εδώ ώστε τότε να ξεκινήσει και ουσιαστικά η συζήτηση για τις προτεραιότητες που θέτουν οι φορείς οι ίδιοι, πώς αυτές οι προτεραιότητες μπορούν να ιεραρχηθούν σε συνάρτηση με τις γενικότερες ανάγκες και ποιες από αυτές τις προτεραιότητες μπορούν να ενταχθούν ως έργα στο ΠΕΠ για να ακολουθήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο που ουσιαστικά αυτό επικυρώνει το ποια έργα εντάσσονται και ποια όχι.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos