Οι ιπτάμενοι στη ΒερόναΜε τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψαν οι «Ιπτάμενοι Ηλικιωμένοι» του Δήμου Χερσονήσου από το πρόσφατο ταξίδι τους στην Ιταλία. Ενθουσιασμένοι, με πολύτιμες εμπειρίες και με νέους φίλους, οι έλληνες «Ιπτάμενοι Ηλικιωμένοι»-μέλη του ΚΑΠΗ Δήμου Χερσονήσου δηλώνουν πλέον μέλη μιας πολυεθνικής-ευρωπαϊκής παρέας. Κατά την εβδομαδιαία παραμονή τους στην Ιταλία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όπερα στην Αρένα της Βερόνα (Αϊντα του Βέρντι), να ξεναγηθούν στη Βερόνα, στη Βενετία, στη Βαλπολιτσέλα, στο Σιρμιόνε, να περιηγηθούν στους φημισμένους κήπους Giardino Rizzardi και φυσικά, να γευτούν παραδοσιακά ιταλικά εδέσματα και κρασιά.

Μάλιστα, στο συγκεκριμένο ταξίδι συμμετείχε και ο κ. Κωνσταντίνος Φωτάκης, υπεύθυνος του τμήματος για θέματα εργασίας και κοινωνικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα και γενικότερα στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την τρίτη ηλικία, η οποία προσανατολίζεται στην εφαρμογή ολοκληρωμένων πολιτικών για την ευαίσθητη αυτή κοινωνική ομάδα που αυξάνει με ταχείς ρυθμούς στην Ευρώπη, στη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στο δημαρχείο της Βερόνα.

Ικανοποιημένος δήλωσε ο δήμαρχος Χερσονήσου, Σπύρος Δανέλλης, από την εκπλήρωση των στόχων του προγράμματος που, μεταξύ άλλων, είναι η χρηματοδότηση προγραμμάτων ανταλλαγών για τους ηλικιωμένους, αναπτύσσοντα κατά συνέπεια τη δυνατότητά τους για κινητικότητα – ακόμα και σε εκείνους με αναπηρίες- αλλά και η καλλιέργεια της αίσθησης της ενότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Χερσονήσου συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Ιπτάμενοι Ηλικιωμένοι», το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα πλαίσια του «Πιλοτικού Προγράμματος ΕΝΕΑ για την κινητικότητα των ηλικιωμένων».

Να σημειωθεί ότι με το ταξίδι στην Ιταλία ολοκληρώνεται ο κύκλος της ανταλλαγής επισκέψεων ηλικιωμένων μεταξύ των εταίρων του προγράμματος (Βερόνα, Αμστερντμ, Χερσόνησο). Ενδιαφέροντα συμπεράσματα αναμένεται να εξαχθούν στη συνάντηση-ημερίδα της οργανωτικής επιτροπής τον Οκτώβριο στη Χερσόνησο, όπου και θα συζητηθούν οι προοπτικές συνέχειας του προγράμματος, αλλά και η προετοιμασία της τελικής πράξης με τη δημιουργία Πολυεθνικής ‘Ενωσης μεταξύ των εταίρων του προγράμματος.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos