Από την τελετήΜέσα σε εμφανές κλίμα συγκίνησης, για ένα όνειρο που υλοποιείται, έγινε το απόγευμα της Παρασκευής (10/9), η τελετή θεμελίωσης του εκπαιδευτικού συγκροτήματος, στα Φουρνιά στα Λακώνια, του οποίου η κατασκευή έχει ήδη ξεκινήσει.

Ήταν εκεί, οι πρωτεργάτες του εγχειρήματος, Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Γιάννης Λουκαράκης, ο Μητροπολίτης Πέτρας Νεκτάριος και πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, Μανόλης Μπαλτάς.

Ακόμη παρέστησαν και οι Νομάρχης και Αντινομάρχης Λασιθίου, οι Αντιδήμαρχοι Αγίου Νικολάου και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των αρχών, αλλά και κάτοικοι της περιοχής.

Γιάννης ΛουκαράκηςΟ Μητροπολίτης Πέτρας, χαρακτήρισε μεγάλη την ημέρα, λέγοντας ότι ως εκκλησία πράξαμε το χρέος και στο μέλλον θα κάνουμε ότι μπορούμε για την περιοχή.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, στον χαιρετισμό του, τόνισε ότι είναι ημέρα προσευχής για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση αυτού του έργου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα πράγματα δεν έφτασαν μέχρι εδώ χωρίς προβλήματα. Έκανε ειδική μνεία, τόσο στον Μητροπολίτη Πέτρας για την απόκτηση της έκτασης, όσο και στον ρόλο του Μανόλη Μπαλτά, από την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, στην γρήγορη εξασφάλιση των πιστώσεων, τόσο για την αγορά της γης, όσο και στην ανέγερση του κτιριακού συγκροτήματος.
Ο Μανόλης Μπαλτάς, στη συνέχεια, εμφανώς συγκινημένος, αναφέρθηκε στο χωριό απ’ όπου κατάγεται η μητέρα του, λέγοντας ότι μετά από πολλά χρόνια, έτυχε να αποδειχτεί χρήσιμος στη συγκεκριμένη περιοχή. Σ’ αυτό το εκπαιδευτικό συγκρότημα, θα μορφωθούν παιδιά, θα μορφωθούν άνθρωποι, θα ανθίσει ο τόπος.

Μανόλης ΜπαλτάςΟ Νομάρχης Λασιθίου αναφέρθηκε στην προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και στις αποφάσεις που ελήφθησαν για την δρομολόγηση του έργου αυτού.

Στη συνέχεια, από κοινού, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου και ο Μανόλης Μπαλτάς, τοποθέτησαν στη θέση της την θεμέλια πλάκα, υπό τις ευλογίες του Μητροπολίτη Πέτρας. Ακολούθησε μικρή δεξίωση.

 

Print Friendly, PDF & Email

Από manos