Το προεδρείο διευθύνειΧωρίς ιδιαίτερη συμμετοχή κατοίκων της περιοχής, έγινε το βράδυ της Κυριακής (19/9) στο Δημοτικό Σχολείο Κριτσάς, η Λαϊκή Συνέλευση η οποία είχε προαναγγελθεί μετά την αναστολή λειτουργίας του Τοπικού Συμβουλίου.
Τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, ενημέρωσαν τους παριστάμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δημοτικό Διαμέρισμα και αμέσως μετά ακούστηκαν οι απόψεις του Δημάρχου Αγίου Νικολάου, του Αντινομάρχη Λασιθίου, κατοίκων της περιοχής, για να εγκριθεί αμέσως μετά ψήφισμα, το οποίο δίδεται στη δημοσότητα.

Το Τοπικό Συμβούλιο έχει αναστείλει τη λειτουργία του, η Λαϊκή Συνέλευση γίνεται για να αποφασισθεί τι μέλλει γενέσθαι.
Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δημήτρης Βάρδας, στην εισήγηση του, αναφέρθηκε σε μια σειρά προβλήματα.
Μίλησε για την καθαριότητα, για τη φύλαξη του Καθαρού, για την ύδρευση και την άρδευση, για τη συντήρηση των δρόμων, ιδιαίτερα της αγροτικής οδοποιίας, την κατάσταση των ρεμάτων, για την παράκαμψη της Κριτσάς, το εργοστάσιο Αρχαύλη, ολοκληρώθηκε το σχολείο.

Ελάχιστη συμμετοχή, αλλά παρόντες οι παράγοντεςΟ Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Γιάννης Λουκαράκης, τόνισε με τη σειρά του ότι, η Κριτσά βρίσκεται σε ύφεση, αλλά και ο Αγιος Νικόλαος. Ο Δήμος αγωνίζεται να γίνουν μια σειρά πράγματα. Το κράτος, εκχωρεί αρμοδιότητες χωρίς να εκχωρεί πόρους. Δεν υπάρχει ΕΠΤΑ, δεν υπάρχει ΠΕΠ, όταν ο Δήμος έχει τεράστιες ανάγκες. Καταφέραμε να ξεκινήσει η υλοποίηση μια σειρά επενδύσεις, οι οποίες άμεσα δεν έχουν σχέση με τη Κριτσά. Ότι αναλογεί στο διαμέρισμα το παίρνει αλλά είναι ασήμαντο ποσό. Τα χρήματα που υπάρχουν είναι λίγα για ανάπτυξη. Οι δαπάνες για τη μισθοδοσία είναι μεγάλες, με αποτέλεσμα μέρος των τελών παρεπιδημούντων, να πηγαίνει εκεί.

Τελικά δόθηκε ψήφισμα στη δημοσιότητα το οποίο θέτει μια σειρά αιτήματα, καθημερινα και θεσμικά.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos